Ιρλανδία: Στους 3 νεκρούς ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον τυφώνα Οφηλία

Gazzetta team
Ιρλανδία: Στους 3 νεκρούς ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον τυφώνα Οφηλία
Σαρωτικό το πέρασμα, μέχρι στιγμής, του τυφώνα Οφηλία από την Ιρλανδία, καθώς 3 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ οι αρχές καλούν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους μέχρι το πέρασμα της κρίσης.

Η καταιγίδα Οφηλία, που σαρώνει τις δυτικές ακτές της Ιρλανδίας, έχει στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 3 ανθρώπους σήμερα, συνοδευόμενη από ανέμους η ταχύτητα των οποίων ανέρχεται έως τα 150 χλμ/ ώρα, ενώ προκάλεσε πτώσεις δέντρων και διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Μια γυναίκα ηλικίας περίπου 50 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το οποίο προκλήθηκε όταν δέντρο ξεριζώθηκε κι έπεσε στον δρόμο κοντά στο χωριό Άνγκλις (νότια), όπου τραυματίστηκε επίσης μια γυναίκα 70 ετών, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

Βόρεια του Νταντάλκ, κοντά στα σύνορα με τη Βόρεια Ιρλανδία, ένας άνδρας σκοτώθηκε όταν δέντρο καταπλάκωσε το όχημά του, την ώρα που οδηγούσε.

Και ένας άνδρας ηλικίας 30 ετών υπέκυψε στα τραύματά του τα οποία προκλήθηκαν από το αλυσοπρίονο που χρησιμοποιούσε για να απομακρύνει ένα δέντρο που είχε ξεριζωθεί από την καταιγίδα, στην πόλη Κάχιρ (νότια), σύμφωνα με την αστυνομία.

«Θέλω να γίνει σαφές σε όλους ότι διανύουμε μια εθνική κρίση, ο κόκκινος συναγερμός έχει κηρυχθεί σε όλες τις κομητείες, όλες τις πόλεις, όλες τις περιοχές» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ, διατυπώνοντας φόβους ότι κάποιοι «πολίτες θα μπορούσαν να πουν ότι η καταιγίδα είναι λιγότερο σοβαρή απ’ ότι προβλεπόταν».

Οι αρχές έκλεισαν όλα τα σχολεία, πολλές δημόσιες υπηρεσίες, ανέστειλαν δρομολόγια στις δημόσιες συγκοινωνίες και απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Το μεσημέρι τοπική ώρα, 210.000 νοικοκυριά και καταστήματα παρέμεναν βυθισμένα στο σκοτάδι, ιδίως στο Κορκ, το Λίμερικ, το Τιπερέρι και το Γκάλγουεϊ.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ