Η.Π.Α: Απολύθηκε ο αστυνομικός που συνέλαβε νοσοκόμα (pics & vid)

Gazzetta team
Η.Π.Α: Απολύθηκε ο αστυνομικός που συνέλαβε νοσοκόμα (pics & vid)
Το περιστατικό είχε προκαλέσει αίσθηση λίγο καιρό πριν καθώς οι εικόνες του αστυνομικού να τραβάει και να σέρνει τη νοσοκόμα, είχαν κάνει το γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με την αστυνομική αυθαιρεσία.

Το περιστατικό είναι λίγο-πολύ γνωστό. Κατά τη διάρκεια της βάρδιας της, η Αlex Wubbels, εργαζόμενη σε νοσοκομείο της πολιτείας Γιούτα στις δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες καλέιται να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε ένα θύμα τροχαίου, που μόλις είχε μεταφερθεί με σοβαρά τραύματα και χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο αστυνομικός Jeff Payne, της ζήτησε επιτακτικά να πάρει αίμα από τον τραυματία ώστε να διαπιστώσει αν είχε κάνει χρήση αλκοόλ ή άλλων απαγορευμένων ουσιών με τη νοσοκόμα να αρνείται επανειλλημένα να προβεί σε μία τέτοια κίνηση ενώ ο ασθενής ήταν ανίσθητος και δε μπορούσε να δώσει τη συγκατάθεσή του.

Τότε ο αστυνομικός άρχισε να τραβάει την Wubbels από τα χέρια και τη μπλούζα, ενώ εκείνη δεν προέβαλε καμία αντίσταση, προσπαθώντας να τη συλλάβει για παρακώλυση του έργου των αρχών.

Στη συνέχεια, εξακολουθώντας να ασκεί υπέρμετρη βία, την κλείδωσε στο περιπολικό για περισσότερα από 20 λεπτά, παρά τις διαμρτυρίες των συναδέλφων της, ενώ έπειτα την άφησε ελεύθερη χωρίς να τη συλλάβει.

Οι εικόνες όμως είχαν ήδη καταγραφεί με το θέμα να παίρνει μεγάλη δημοσιότητα και τον εισαγγελέα της περιοχής να διατάσσει έρευνα για το περιστατικό.

Τελικά, η αστυνομία του Σολτ Λέικ Σίτι, πρωτεύουσας της Γιούτα, αποφάσισε να απολύσει τον αστυνομικό κάνοντας λόγο για ανάρμοστες συμπεριφορές που δεν έχουν θέση στη τοπική αστυνομία.