Νέα καθήκοντα για τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)

Gazzetta team
Νέα καθήκοντα για τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)
Μετά την αποχώρησή του από τη θέση του Προέδρου του Eurogroup, ο Ολλανδός πολιτικός θα αναλάβει χρέη εξωτερικού συμβούλου στον ESM.

Χρέη συμβούλου στρατηγικής στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) αναλαμβάνει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του Οργανισμού.

Ο Ντάισελμπλουμ θα παραμείνει σαν εξωτερικός συνεργάτης στον ESM μέχρι και το τέλος της θητείας του σαν επικεφαλής του Eurogroup.

Ο ESM θα προσφέρει στον Ντάισελμπλουμ γραφεία και υλικοτεχνική υποστήριξη κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας θα παραμείνει πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ESM. Σύμφωνα με τις τυποποιημένες συμβάσεις του ESM για τους εξωτερικούς συνεργάτες, ο Ολλανδός αξιωματούχος θα αμείβεται κανονικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, Διευθύνων Σύμβουλος του ESM, δήλωσε: «Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ υπήρξε καθοριστικός τόσο στη χάραξη πολιτικής για τη ζώνη του ευρώ όσο και στη δική μας ανάπτυξη ως μόνιμος μηχανισμός πρόληψης κρίσεων τα τελευταία πέντε χρόνια. Αποχωρώντας από τη θέση του υπουργού Οικονομικών στην Ολλανδία, συμφώνησε να μας συνδράμει με την εξαιρετική εμπειρία και τις ιδέες του. Η σύμβαση αυτή είναι για περιορισμένο χρονικό διάστημα αλλά συμπίπτει με μια σημαντική στιγμή για τη μελλοντική εξέλιξη του ESM».

Ο Ντάισελμπλουμ θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα αμέσως μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών της Ολλανδίας.

Πηγή: reader.gr