Η πρώην τραγουδίστρια που έγινε η «λευκή χήρα» του ISIS (pics)

Gazzetta team
Η πρώην τραγουδίστρια που έγινε η «λευκή χήρα» του ISIS (pics)
Ως μια πρώην πανκ τραγουδίστρια και μητέρα δύο παιδιών, η Σάλι Τζόουνς φαινόταν η πιο απίθανη των υποψηφίων για να αφήσει τη ζωή της στο Κεντ με σκοπό να γίνει μέλος του πιο γνωστού τρομοκρατικού καθεστώτος στον κόσμο.

Αν και ως νεαρό κορίτσι ασχολούνταν με την «μαύρη μαγεία», είχε φανεί πως τη σκοτεινή πλευρά του εαυτού της, την είχε αφήσει στο παρελθόν.

Η 50χρονη γυναίκα όμως ερωτεύτηκε έναν νεαρό στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους, τον ακολούθησε στην Ράκα και πολύ σύντομα έγινε η ίδια ένα πρόσωπο που συνδέθηκε με την τρομοκρατική οργάνωση ως μία εξπέρ στην προπαγάνδα, αλλά και ως μια γυναίκα που έπειθε νεαρές να γίνουν νύφες τζιχαντιστών.

Η Τζόουνς ταξίδεψε στη Συρία το 2013 για να είναι με τον 21χρονο σύζυγό της, τον Τζουνέιτ Χουσεϊν, έναν χάκερ του ISIS.

Το ζευγάρι που είχε γίνει γνωστό ως «ο κύριος και η κυρία Τρομοκρατία» είχαν νωρίτερα διαπράξει ένα χακάρισμα στην Μεγάλη Βρετανία που έμεινε στην ιστορία ως “TeaMp0isoN”. Η Τζόουνς εγκατέλειψε τον πρώην σύντροφο της, πήρε τον 12χρονο γιο της Τζοτζο, ενώ άφησε πίσω τον μεγάλο της γιο, τον 20χρονο Τζόναθαν και μετακόμισε στην Συρία.

Ο σύζυγος της σκοτώθηκε μετά από μία αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2015, κάτι που την έκανε να προσηλωθεί ακόμα περισσότερο στον ISIS.

Η «δουλειά» της ήταν να στρατολογεί νεαρές γυναίκες και κορίτσια για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους και έτσι η επαφή της με τα social media ήταν συχνή. Σιγά – σιγά έγινε ο Νο1 στόχος των Βρετανών στην Συρία

Είχε δημόσια λοιδορήσει τον πρώην πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον (όταν εκείνος ανακοίνωσε πως θα αντιμετώπιζε διεθνές κυρώσεις για την δράση της) και σε μηνύματα της που μεταδόθηκαν μέσω του twitter είχε ορκιστεί να πολεμήσει στην Αγγλία «μέχρι την τελευταία της πνοή».

Η Τζόουνς μάλιστα είχε «ανέβει» θέσεις και στην λίστα στόχων του Βρετανικού Πενταγώνου, νωρίτερα αυτή τη χρονιά και είχε χαρακτηριστεί ως «υψηλή προτεραιότητα», αφού ανακαλύφθηκε ότι ήταν μια από τους πιο παραγωγικούς στρατολόγους για τον ISIS στη Δύση.

Λέγονταν ότι αποτελούσε μέρος ενός νέου κύματος θηλυκών τρομοκρατών του ISIS που επιδιώκουν να επιτεθούν στη Δύση και υπήρχαν πληροφορίες ότι έχει δελεάσει πολλούς υποψήφιους Ευρωπαίους τζιχαντιστές, ώστε να ενταχθούν στο δίκτυο της, το Raqqa 12, στο οποίο ήταν γνωστή με το όνομα Ούμα Χουσείν Αλ Μπρίτανι.

Η Τζόουνς που στην δύση ονομάζονταν και «Λευκή χήρα», είχε γίνει το «πρόσωπο» στο πόστερ του ISIS, παρουσιάζονταν σε ένα βίντεο να λέει πως θα αποκεφάλιζε όλους τους Χριστιανούς, ενώ αποκαλούσε τους Βρετανούς και τους Αμερικάνους «τρομοκράτες».

Νωρίτερα το 2015 χρησιμοποίησε τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για να κοροϊδέψει ανοιχτά τον πρώην πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον. Συγκεκριμένα έγραψε "LOL" στο Twitter, πράγμα που σημαίνει ότι "γελούσε δυνατά" στην προσπάθεια του κ. Κάμερον να προβλέψει τις κινήσεις της.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ισχυρίζονταν ότι είχε ενορχηστρώσει ένα αποτυχημένο σχέδιο με στόχο τη βασίλισσα κατά τη διάρκεια των εορτασμών της VJ ημέρας στο Λονδίνο το 2015 και επίσης πως έπαιξε ρόλο στη δημοσίευση τουλάχιστον τριών καταλόγων στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού στις βάσεις RAF στη Βρετανία, λίστα που περιέχει 1.300 ονόματα.

Υπήρχαν επίσης υποψίες πως συμμετείχε στο σχέδιο για την απαγωγή ενός βετεράνου στρατιωτικού των ΗΠΑ με σκοπό να τον αποκεφαλίσει στο σπίτι του και να αναμεταδώσει το βίντεο της δολοφονίας του στον κόσμο, ενώ σχεδίαζε επίσης μια επίθεση με έναν έφηβο ο οποίος θα κλίνονταν να ανοίξει πυρ σε μια συναυλία ή ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Το τελευταίο διάστημα λέγονταν ότι εμφανίζονταν απελπισμένη και πως ήθελε να εγκαταλείψει τη Συρία και τον ISIS. Είναι πάντως δεδομένο πως με τον θάνατο της «Λευκής χήρας», πολλοί ήταν οι Βρετανοί που αναστέναξαν με ανακούφιση...


Πηγή: reader.gr