Ταϊλάνδη: Απαγορευμένο το τσιγάρο στις τουριστικές παραλίες της χώρας (pics)

Gazzetta team
Ταϊλάνδη: Απαγορευμένο το τσιγάρο στις τουριστικές παραλίες της χώρας (pics)
Σε ένα μέτρο που θα προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις κατέληξε η κυβέρνηση της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας για να προστατέψει τις πανέμορφες ακρογιαλιές της από τη ρύπανση και την καταστροφή, ενώ οι παραβάτες θα πληρώσουν ακριβά.

Με φυλάκιση ή τσουχτερό χρηματικό πρόστιμο θα τιμωρούνται στο εξής, όσοι πιάνονται να καπνίζουν στις πιο δημοφιλείς παραλίες της Ταίλάνδης ύστερα από απόφαση του Οργανισμού Προστασίας Θαλάσσιων και Πράκτιων Πόρων.

Η απόφαση αυτή ήρθε σαν επιστέγασμα μίας σειράς νόμων για την προστασία του τεράστιου φυσικού πλούτου της χώρας, που αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Αφορμή για τα σκληρά μέτρα που λαμβάνουν οι αρχές της χώρας είναι ο πρόσφατος καθαρισμός της πιο διάσημης παραλίας της χώρας, από χιλιάδες αποτσίγαρα που βρέθηκαν θαμμένα στη χρυσαφένια άμμο της παραλίας Πατόνγκ, στο διάσημο τουριστικό θέρετρο Πουκέτ.

Συγκεκριμένα περισσότερα από 138.000 ήταν αποτσίγαρα συγκέντρωσαν οι εθελοντές του Οργανισμού, γεγονός που οδήγησε στην ολική απαγόρευση του καπνίσματος σε 20 από τις διασημότερες και πιο τουριστικές παραλίες της χώρας, ενώ οι παραβάτες θα τιμωρούνται είτε με 1 χρόνο φυλάκιση είτε με χρηματικό πρόστιμο της τάξης των 2.500 ευρώ.

Το μέτρο θα έχει άμεση ισχύ, ενώ στις υπόλοιπες παραλίες της χώρας θα υπάρχει ειδική μέριμνα για την απόρριψη των αποτσίγαρων, ενώ ο επικεφαλής του οργανισμού δήλωσε πως αν το μέτρο κριθεί πετυχημένο, θα εφαρμοστεί σε όλες τις ακτές της χώρας.