Μ.Βρετανία: Ξεκινούν οι διαδικασίες και για 3η επιλογή στο θέμα του φύλου στα ταξιδιωτικά έγγραφα

Gazzetta team
Μ.Βρετανία: Ξεκινούν οι διαδικασίες και για 3η επιλογή στο θέμα του φύλου στα ταξιδιωτικά έγγραφα
Αποδεκτό έγινε από βρετανικό διακαστήριο το αίτημα ακτιβιστών ώστε να προσδιορίζονται ως ουδέτεροι (ούτε αρσενικά ούτε θηλυκά) στα ταξιδιωτικά έγγραφα, όπως τα διαβατήρια, ακολουθώντας το παράδειγμα μίας σειράς άλλων κρατών.

Σε μία απόφαση-σταθμό κατέληξε βρετανικό διακαστήριο καθώς αποφάσισε να προχωρήσει σε περαιτέρω συζητήσεις για το αν θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να μην προσδιορίζουν όπως ξέραμε μέχρι στιγμής το φύλο τους ( άντρας- γυναίκα) σε ταξιδιωτικά έγγραφα όπως διαβατήρια ή βίζες αλλά να προσδιορίζονται όπως επιθυμούν οι ίδιοι.

Στην ακρόαση που ζήτησε ο Christie Elan- Cane, που παλέυει για αυτό το δικαίωμα από το 1995, του δόθηκε η άδεια να καταθέσει το σκεπτικό του σε μεταγενέστερο χρόνο με τις οριστικές αποφάσεις να θέλουν λίγο χρόνο ακόμα.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ύστερα από την απόφαση, ο ακτιβιστής δήλωσε ευχαριστημένος για την απόφαση, ενώ υπογράμμισε την αρνητική στάση της βρετανικής κυβέρνησης ακόμα και να συζητήσει το αίτημά του.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη μία σειρά από κράτη όπως ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Μάλτα, η Γερμανία, η Δανία αλλά και χώρες όπως το Πακιστάν, το Νεπάλ και η Ινδία δίνουν το δικαίωμα επιλογής τρίτης κατηγορίας εκτός από το αρσενικό και το θηλυκό, αναφορικά με τα ταξιδιωτικά έγγραφα των ατόμων που το επιθυμούν.