Ο Έντι Μέρφι επιστρέφει στο stand up (vids)

Gazzetta team
Ο Έντι Μέρφι επιστρέφει στο stand up (vids)
Ο Αμερικανός ηθοποιός, Έντι Μέρφι ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής στη stand up κωμωδία μετά πάρα πολλά χρόνια απουσίας από ζωντανές εμφανίσεις.

Πριν ο Έντι Μέρφι γίνει κινηματογραφικός σταρ, ήταν ένας γίγαντας της κωμωδίας.

Κυκλοφόρησε το πρώτο του κωμικό άλμπουμ το 1982, την επόμενη χρονιά μαγνητοσκόπησε για την τηλεόραση την περιοδεία του «Delirious» και το 1987 κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους η παράσταση «Eddie Murphy: Raw», από το Madison Square Garden της Νέας Υόρκης.

Υστερα από τρεις δεκαετίες αποχής από τον χώρο, ο 58χρονος σταρ μελετάει την επιστροφή του στη σκηνή με ένα comedy special για λογαριασμό του Netflix, που έχει δημιουργήσει παράδοση στο να πετάει δεκάδες εκατομμύρια στα πόδια stand up κωμικών. Πρόσφατα ο Ντέιβ Σαπέλ είχε βγάλει 60 εκατ. δολάρια για τρεις εκπομπές και ο Κρις Ροκ 40 εκατ. για δύο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μέρφι διαπραγματεύεται με το Netflix ένα ποσό γύρω στα 70 εκατ. δολάρια.

Το ερώτημα είναι τι ελευθερία έκφρασης θα έχει ένας κωμικός στο στυλ του Μέρφι την εποχή του #MeToo και της πολιτικής ορθότητας. Αν αναζητήσετε στο YouTube τα δύο προηγούμενα κωμικά σόου του από τα 80s, θα διαπιστώσετε ότι ούτε το ένα τέταρτο των αστείων δεν θα μπορούσε να ειπωθεί σήμερα από σκηνής. Θα αλλάξει εντελώς την κωμική φιλοσοφία του ή θα εκμεταλλευτεί την ασυλία που προσφέρει στους κωμικούς το Netflix για να εκφραστεί ελεύθερα και να σηκώσει θύελλες;

Πηγή: reader.gr