Πέθανε ο μουσικός Σκοτ Γουόκερ (pic & vids)

Gazzetta team
Πέθανε ο μουσικός Σκοτ Γουόκερ (pic & vids)
Ο Σκοτ Γουόκερ «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, ενώ η αιτία του θανάτου του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Ένας θρύλος της ποπ και πειραματικής μουσικής, ο Σκοτ Γουόκερ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η δισκογραφική του εταιρεία 4AD.

«Για μισό αιώνα, η ιδιοφυΐα του ατόμου που γεννήθηκε με το όνομα Noel Scott Engel είχε εμπλουτίσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων», έγραψαν τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης της 4ΑD. Τελευταία του δουλειά ήταν το σάουντρακ της ταινίας «Vox Lux» του Μπρέιντι Κόρμπεν, με πρωταγωνίστρια τη Νάταλι Πόρτμαν.

Ο Σκοτ Γουόκερ γεννήθηκε το 1943 στο Χάμιλτον του Οχάιο, μεγάλωσε στην Καλιφόρνια, ενώ έζησε πολλά χρόνια στην Αγγλία και έγινε Βρετανός πολίτης. Το πραγματικό του όνομα ήταν Νόα Σκοτ Ένγκελ.

Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό, όταν μετανάστευσε στη Βρετανία, στα μέσα της δεκαετίας του '60 και ξεκίνησε την καριέρα του με το γκρουπ Walker Brothers.

Το 1964 δημιούργησε τους Walker Brothers, ενώ όταν αποχώρησε από το σχήμα κυκλοφόρησε μια σειρά από σόλο άλμπουμ, που πολλοί τα θεωρούν ως πιο ριζοσπαστικά ποπ άλμπουμ της εποχής. Ανάμεσα στα κορυφαία άλμπουμ της καριέρας του θεωρούνται τα «Tilt» (1996) και «Drift» (2006).