Σακίρα για Κολομβία: «Να επενδύσουμε στην παιδεία για να υπάρχει ειρήνη»

Gazzetta team
Σακίρα για Κολομβία: «Να επενδύσουμε στην παιδεία για να υπάρχει ειρήνη»
Η Κολομβία πρέπει να επενδύσει περισσότερο στον τομέα της εκπαίδευσης για να έχει ειρήνη, δήλωσε η Σακίρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην πατρίδα της με στόχο να θέσει τον θεμέλιο λίθο των δύο σχολείων που θα χτίσει το φιλανθρωπικό ίδρυμά της και για να ολοκληρώσει την περιοδεία της «El Dorado».

Η τραγουδίστρια παρέστη σε δύο τελετές εγκαινίων στην Καρταχένα και στη γενέτειρά της Μπαρανκίγια, στις τοποθεσίες όπου θα ανεγερθούν τα σχολεία, στους θεμέλιους λίθους των οποίων έγραψε το όνομά της και έβαλε την υπογραφή της.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.

«Όταν κάποια παιδιά δεν λαμβάνουν την ίδια εκπαίδευση με εκείνα που ζουν σε καλύτερες συνθήκες, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για μια χώρα με ειρήνη, με ισότητα, γιατί η εκπαίδευση είναι αυτό που μας κάνει όλους ίσους», δήλωσε η Σακίρα ζητώντας από την κυβέρνηση να αυξήσει τις δαπάνες για την παιδεία και τονίζοντας ότι δεν πρέπει μόνο διασημότητες να στηρίζουν την εκπαίδευση.

Η τραγουδίστρια, 41 ετών, ίδρυσε τη φιλανθρωπική οργάνωση Pies Descalzos το 1997, όταν ήταν μόλις 18 ετών. Το ίδρυμα παίρνει το όνομά του από τον τίτλο του τρίτου άλμπουμ της Σακίρα, που ήταν η πρώτη της διεθνής επιτυχία, και μεταφράζεται "γυμνά πόδια".

Το ίδρυμα έχει ήδη τέσσερα σχολεία στις περιοχές Καρταχένα, Μπαρανκίγια, Κίμπντο και Σοάτσα. Θα δαπανήσει περίπου 4,6 εκατομμύρια δολάρια για το νέο σχολείο της Καρταχένα και άλλα 4,3 εκατ. γι αυτό στη Μπαρανκίγια, σε συνεργασία με πολλούς ιδιώτες δωρητές. Τα σχολεία θα εξυπηρετήσουν περιοχές στις σχολικές εγκαταστάσεις των οποίων υπάρχει υπερβολικά μεγάλος αριθμός μαθητών, δήλωσε η ποπ σταρ, της οποίας το πλήρες όνομα είναι Σακίρα Ιζαμπέλ Μεμπαράκ Ριπόλ.

Η προηγούμενη κυβέρνηση της Κολομβίας υπέγραψε ειρηνευτική συμφωνία το 2016 με τις Επαναστατικές 'Ενοπλες δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) για να τερματιστούν πέντε και πλέον δεκαετίες πολέμου. Όμως, μια άλλη οργάνωση ανταρτών, ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός (ELN) και περίπου πλήθος συμμοριών συνεχίζουν τη δράση τους. Η νέα δεξιά κυβέρνηση του προέδρου Ιβάν Ντούκε, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο, ανέστειλε την ειρηνευτική διαδικασία με την ELN μέχρι η οργάνωση να απελευθερώσει όλους τους ομήρους που κρατά.

Η περιοδεία της Σακίρα 54-show El Dorado, η οποία άρχισε στο Αμβούργο τον Ιούνιο θα ολοκληρωθεί απόψε στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά. Η τραγουδίστρια που έχει τιμηθεί πέντε φορές με το βραβείο Grammy είναι μαζί με τον Χουάνες και τον Μαλούμα, οι τρεις σημαντικότεροι τραγουδιστές της Κολομβίας με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στο εξωτερικό.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ