Τρομοδέμα και κατά του Ρόμπερτ Ντε Νίρο εξετάζει η αστυνομία της Νέας Υόρκης

Gazzetta team
Τρομοδέμα και κατά του Ρόμπερτ Ντε Νίρο εξετάζει η αστυνομία της Νέας Υόρκης
Ύποπτο δέμα με παραλήπτη τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο εξετάζει η αστυνομία της Νέας Υόρκης, μετά το πρωτοφανές κύμα αποστολής τρομοδεμάτων που συγκλονίζει τις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και NBC ανέφεραν ότι το ύποπτο δέμα είναι παρόμοιο με εκείνα που στάλθηκαν σε κορυφαία στελέχη του κόμματος των Δημοκρατικών και εστάλη σε διεύθυνση στο Μανχάταν, όπου στεγάζονται εστιατόριο και γραφεία που ανήκουν στο δημοφιλή Αμερικανό ηθοποιό.

Να υπενθυμίσουμε πως οι αμερικανικές αρχές ασφαλείας ανακοίνωσαν πως την Τετάρτη εστάλησαν σειρά αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών. Παραλήπτες τους ήταν διακεκριμένοι επικριτές του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Μέχρι στιγμής, κανένας από τους πυροσωλήνες δεν εξερράγη. Ωστόσο, η αποστολή τους και μόνο γέννησε ένα κλίμα έντονης ανησυχίας, ενόψει και των ενδιάμεσων εκλογών που θα διεξαχθούν σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων, σε συνθήκες ακραίας πολιτικής πόλωσης.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Ντε Νίρο είχε επευφημηθεί έντονα, όταν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή απονομής των βραβείων Τόνι στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Ιούνιο, είχε καταφερθεί σφόδρα εναντίον του προέδρου Τραμπ.

Παρόμοια πακέτα που περιείχαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στάλθηκαν, μεταξύ άλλων, στα σπίτια του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και της πρώην προεδρικής υποψηφίου των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον.

Τα τρομοδέματα παρελήφθησαν για εξέταση από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Πηγή: reader.gr