Για σεξουαλική κακοποίηση κατηγορείται ο Γάλλος σκηνοθέτης Λικ Μπεσόν

Gazzetta team
Για σεξουαλική κακοποίηση κατηγορείται ο Γάλλος σκηνοθέτης Λικ Μπεσόν
«Μου ζήτησε να αφήσω το πρακτορείο μοντέλων, στη συνέχεια την υποκριτική, να σταματήσω τις εμφανίσεις μου, να βλέπω φίλους» λέει η βελγο-ολλανδή ηθοποιός Σαντ Βαν Ρόι.

Η ηθοποιός μιλώντας στο France Info περιέγραψε εκτενώς τη σχέση της τον σκηνοθέτη Λικ Μπεσόν που κράτησε για δύο χρόνια από το 2016 έως το 2018. Μια σχέση που σύμφωνα με την 28χρονη θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως ένας «επαναλαμβανόμενος» βιασμός.

Όπως είπε η Ρόι ο Μπεσόν είχε προσπαθήσει να την απομονώσει κοινωνικά. Εισήγαγε επίσης μία σχέση «πατέρα-κόρης». Μία μίξη που διανθίστηκε με «μικρές πινελιές ταπείνωσης» είπε η νεαρή ηθοποιός και κατηγορεί τον σκηνοθέτη ότι εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση υποταγής που της είχε υποβάλει για να την βιάζει επανειλημμένα, μερικές φορές ακόμα και την ώρα που κοιμόταν.

Με την πάροδο του χρόνου ισχυρίστηκε ότι είχε γίνει «το αντικείμενό του, η μαριονέτα του». Παρά τον φόβο, υπέβαλε καταγγελία στις 18 Μαΐου. Οι συναντήσεις του ζευγαριού γίνονταν σε ένα ξενοδοχείο στο Παρίσι και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, σύμφωνα με την ηθοποιό, ήταν όταν ένα βράδυ την χτύπησε πολύ βίαια και έχασε της αισθήσεις της και ακολούθως τη βίασε.

Ο δικηγόρος του σκηνοθέτη επικοινώνησε με το France Info και είπε ότι ο Μπεσόν είναι «στη διάθεση της αστυνομίας και θα δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις σε αυτούς που ασχολούνται με την έρευνα της υπόθεσης».