Mε χειροπέδες ο απαθής Χάρβεϊ Γουάινστιν μετά τη σύλληψή του για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις (pics & vid)

Gazzetta team
Mε χειροπέδες ο απαθής Χάρβεϊ Γουάινστιν μετά τη σύλληψή του για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις (pics & vid)
Συνελήφθη στη Νέα Υόρκη για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση δύο διαφορετικών γυναικών, ο άλλοτε ισχυρός παραγωγός του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν, ενώ αφέθηκε ελεύθερος προσωρινά καταβάλλοντας εγγύηση ύψους 1 εκ. δολλαρίων.

Συνελήφθη στη Νέα Υόρκη για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση δύο διαφορετικών γυναικών, ο άλλοτε ισχυρός παραγωγός του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν.

Σύμφωνα με δήλωση του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης, ο Γουάινστιν συνελήφθη καθώς αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό, για εγκληματική πράξη σεξουαλικού περιεχομένου, σεξουαλική κακοποίηση και σεξουαλική κακομεταχείριση δύο διαφορετικών γυναικών.

Ειδικότερα, ο Γουαϊνστάιν παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Μανχάταν, όπου τον περίμεναν δεκάδες τηλεοπτικές κάμερες.

Εκεί καταγράφηκαν τα στοιχεία του, έλαβαν τη φωτογραφία και τα δακτυλικά του αποτυπώματα, πριν ο Αμερικανός μεγιστάνας μεταφερθεί στο δικαστήριο που βρίσκεται κοντά στο αστυνομικό τμήμα για να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή.

Φορώντας σκούρο σακάκι, μπλε πουλόβερ και λευκό πουκάμισο και παντελόνι τζιν, ο Γουαϊνστάιν έφθασε στις 7:25 π.μ. (14:25 ώρα Ελλάδας) και δεν έκανε καμιά δήλωση.

Κρατούσε μερικά βαριά βιβλία στο δεξί του χέρι, όπως βιογραφίες του συνθέτη Ρίτσαρντ Ρόντζερς και του σκηνοθέτη Όσκαρ Χαμερστάιν Β΄, διάσημων για τα μιούζικαλ που ανέβαζαν στο Μπρόντγουει, καθώς και του Ελία Καζάν, σκηνοθέτη κλασικών ταινιών του Χόλιγουντ όπως «Το Λιμάνι της Αγωνίας» και «Λεωφορείον ο Πόθος».

Ο άλλοτε ισχυρός παραγωγός του Χόλιγουντ αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος, πληρώνοντας εγγύηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων, φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι και παραδίδοντας το διαβατήριό του, στο πλαίσιο μιας διευθέτησης που έχει επιτευχθεί μεταξύ των δικηγόρων του και του εισαγγελέα, σύμφωνα με τους New York Times.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Γουαϊνστάιν, που είχε χαθεί από τα φώτα της δημοσιότητας μετά τις πρώτες αποκαλύψεις τον Οκτώβριο για τις σεξουαλικές επιθέσεις που φέρεται να διέπραξε, αναμένει την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του για βιασμό και για τον εξαναγκασμό μιας γυναίκας να του κάνει στοματικό σεξ.

Ελεύθερος με εγγύηση και με ηλεκτρονικό βραχιολάκι

Ο έκπτωτος κινηματογραφικός παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν αφέθηκε σήμερα ελεύθερος μετά την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του, με εγγύηση ένα εκατομμύρια δολάρια μετρητά και την υποχρέωση να φορά ηλεκτρονικό βραχιολάκι και να παραδώσει το διαβατήριό του στις αρχές, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι όροι της απελευθέρωσής του προσδιορίστηκαν στη διάρκεια μιας σύντομης ακρόασης ενώπιον δικαστή του Μανχάταν στη βάση μιας προκαταρκτικής συμφωνίας ανάμεσα στον εισαγγελέα του Μανχάταν και τον δικηγόρο του, Μπεν Μπράφμαν.

Σε βάρος του Γουάινστιν απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιασμό τον Μάρτιο του 2013 στη Νέα Υόρκη και γιατί ανάγκασε μία άλλη γυναίκα σε πεολειχία το 2004, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα του Μανχάταν.

Ο εισαγγελέας δεν κατονόμασε τα θύματα.