Δημόσια απολογία από τον Μόργκαν Φρίμαν: «Ζητώ συγνώμη σε όσους προσέβαλα»

Gazzetta team
Δημόσια απολογία από τον Μόργκαν Φρίμαν: «Ζητώ συγνώμη σε όσους προσέβαλα»
Ο δημοφιλής ηθοποιός απολογήθηκε δημόσια με δήλωσή του, ζητώντας συγνώμη «σε οποιοδήποτε πρόσωπο έκανε να αισθανθεί άβολα ή ότι δεν το σεβόταν».

Συγγνώμη ζήτησε σήμερα ο Αμερικανός ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν μετά τις κατηγορίες που διατύπωσαν σε βάρος του, για σεξουαλική παρενόχληση, 8 γυναίκες, σε μια ακόμη υπόθεση που βλέπει το φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστή ένα σημαντικό πρόσωπο της 7ης Τέχνης, στον απόηχο της υπόθεσης του παραγωγού Ουάινστιν.

«Όποιος με γνωρίζει ή έχει συνεργαστεί μαζί μου ξέρει ότι δεν είμαι κάποιος που εσκεμμένα θα ήθελε να αναστατώσει ή να κάνει κάποιον να αισθανθεί άβολα. Ζητάω συγγνώμη σε οποιοδήποτε πρόσωπο έκανα να αισθανθεί άβολα ή ότι δεν το σεβόμουν. Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου» τόνισε ο ηθοποιός σε ένα μήνυμα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CNN πήρε συνεντεύξεις από δεκάδες πρόσωπα που εργάστηκαν με τον σπουδαίο ηθοποιό ηλικίας 80 ετών. Οκτώ εξ αυτών υποστήριξαν ότι τα παρενόχλησε σεξουαλικά και άλλα οκτώ ότι υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες ανάρμοστης συμπεριφοράς εκ μέρους του.

Την ίδια ώρα, πολλά από τα πρόσωπα που ερωτήθηκαν από το CNN περιέγραψαν μια άψογη επαγγελματική συμπεριφορά του ηθοποιού.

«Με άγγιζε στην πλάτη και με ρωτούσε αν φοράω εσώρουχα»

Μια νεαρή βοηθός παραγωγής που εργάστηκε το 2015 στα γυρίσματα της ταινίας «Εκδίκηση με Στυλ» κατήγγειλε ότι ο Φρίμαν την άγγιξε ή την χάιδεψε χαμηλά στην πλάτη, ενώ σχολίαζε το σώμα της.

Ο βραβευθείς με Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου για την ταινία Million Dollar Baby επιχείρησε κάποια στιγμή επανειλημμένα «να σηκώσει τη φούστα μου και με ρώταγε εάν φορούσα εσώρουχα» αφηγείται η ίδια, την ταυτότητα της οποίας δεν αποκάλυψε το CNN.

Ο συμπρωταγωνιστής του Άλαν Άρκιν «του ζήτησε να σταματήσει. Ο Μόργκαν φοβήθηκε και δεν ήξερε τι να πει» συνεχίζει η καταγγέλλουσα.

Μια άλλη γυναίκα, μέλος της ομάδας παραγωγής της ταινίας «Η συμμορία των μάγων» (2013) κατήγγειλε μια παρόμοια συμπεριφορά, λέγοντας ότι ο Φρίμαν την παρενόχλησε όπως και άλλες βοηθούς.

«Σχολίαζε τα σώματά μας» διαβεβαιώνει προσθέτοντας ότι αυτές οι γυναίκες κανόνιζαν να μην πηγαίνουν στη δουλειά τους με στενά ρούχα.

Ο 80χρονος πρωταγωνιστής έχει ιδρύσει μια εταιρεία παραγωγής, τη "Revelations Entertainment", όπου επτά γυναίκες οι οποίες μίλησαν στο CNN για ένα περιβάλλον εργασίας, που έσφυζε από περιστατικά παρενόχλησης, μερικές φορές παρουσία ή και με την επικρότηση της συνεργάτιδάς του και συνιδρύτριας της εταιρείας Λόρι Μακρέρι.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ