Η Έμμα Γουάτσον δώρισε 1,3 εκατομμύρια σε ταμείο που στηρίζει θύματα σεξουαλικών επιθέσεων

Gazzetta team
Η Έμμα Γουάτσον δώρισε 1,3 εκατομμύρια σε ταμείο που στηρίζει θύματα σεξουαλικών επιθέσεων
Η διάσημη ηθοποιός συμμετέχει σε καμπάνια μαζί με άλλες γνωστές ηθοποιούς ενάντια στα αυξανόμενα κρούσματα σεξουαλικών παρενοχλήσεων στους χώρους εργασίας.

Λίγες ώρες πριν από την τελετή απονομής των βραβείων Bafta, απόψε το βράδυ, η ηθοποιός Έμα Γουάτσον δώρισε ένα εκατομμύριο στερλίνες (περίπου 1,13 εκ. ευρώ) σε ένα ταμείο που έχει ως στόχο να στηρίξει τις γυναίκες-θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης.

Η δωρεά αυτή έγινε ταυτόχρονα με τη δημοσίευση, στην εφημερίδα Observer, μιας ανοιχτής επιστολής που υπογράφουν περισσότερες από 200 Βρετανίδες και Ιρλανδέζες σταρ ζητώντας να σταματήσει η σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας.

«Nα βάλουμε τέλος στην κουλτούρα της παρενόχλησης»

Η Έμα Τόμσον, η Κίρα Νάιτλι και η Έμα Γουάτσον είναι μεταξύ των ηθοποιών που υπογράφουν το κείμενο. Σύμφωνα με το BBC, οι σταρ που θα παραστούν απόψε στην τελετή για τα βραβεία Bafta αναμένεται ότι θα είναι ντυμένες στα μαύρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών.

«Όλες μαζί μπορούμε να βάλουμε τέλος στην κουλτούρα της παρενόχλησης, της κατάχρησης, της ατιμωρησίας» γράφουν οι σταρ επισημαίνοντας ότι η δράση τους δεν περιορίζεται στον τομέα του θεάματος αλλά εκτείνεται «σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, από τα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική, μέχρι τις επιχειρήσεις και τις μεταφορές».

Εκτός από τη Γουάτσον, πολλές άλλες σταρ δώρισαν χρήματα στο «Ταμείο για τη Δικαιοσύνη και την Ισότητα», όπως η Κίρα Νάιτλι, η Τζόντι Γουίτακερ και η Έμα Τόμσον. Το παράδειγμά τους ακολούθησαν και άνδρες συνάδελφοί τους, όπως ο Τομ Χίντλεστον που δώρισε 10.000 λίρες.

Οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση γυναικών στον χώρο του θεάματος πολλαπλασιάστηκαν από τον Οκτώβριο του 2017, μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον Αμερικανό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν που κατηγορήθηκε από περίπου 100 γυναίκες.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ