Και ο Μάικλ Ντάγκλας κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση

Gazzetta team
Και ο Μάικλ Ντάγκλας κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση
Πρώην συνεργάτιδα του ηθοποιού Μάικλ Ντάγκλας τον κατηγορεί ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά προφορικά επανειλημμένα αλλά και ότι αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά της.

«Πίστευε ότι είναι ο βασιλιάς του κόσμου και ότι μπορούσε να με ταπεινώνει χωρίς επιπτώσεις», κατήγγειλε η Σούζαν Μπρόντι σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC και την εκπομπή Today.

Η Μπρόντι κατηγόρησε τον Ντάγκλας ότι επί τρία χρόνια τη δεκαετία του 1980, στη διάρκεια των οποίων εργαζόταν στην εταιρεία παραγωγής που είχε ο ηθοποιός, είχε συχνά σεξουαλικά φορτισμένες συζητήσεις μαζί της.

Η συγγραφέας περιέγραψε μάλιστα ένα περιστατικό που εκτυλίχτηκε το 1989 στο διαμέρισμα του Ντάγκλας: «Ξάπλωσε στο πάτωμα, έβγαλε τη ζώνη του και έβαλε το χέρι του μέσα στο παντελόνι του. Μπορούσα να δω τι έκανε», εξήγησε η Μπρόντι. «Μετά άρχισε να χαϊδεύεται και τρόμαξα πολύ», πρόσθεσε.

Η ίδια τόνισε ότι εκμυστηρεύθηκε την εμπειρία της σε πολλούς φίλους της, οι οποίοι τη συμβούλευσαν να μην πει τίποτε: «φοβόντουσαν για εμένα», σχολίασε η βραβευμένη με Πούλιτζερ δημοσιογράφος.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα ο 73χρονος Ντάγκλας απέρριψε προκαταβολικά τις καταγγελίες της Μπρόντι σε συνέντευξή του στο περιοδικό Deadline.

Ζήτησε συγγνώμη από την Μπρόντι αν χρησιμοποίησε ανάρμοστες εκφράσεις ενώπιόν της, αλλά πρόσθεσε ότι «αν είχε προσβληθεί, θα μπορούσε να αποχωρήσει από το δωμάτιο».

Παράλληλα ο Ντάγκλας αρνήθηκε ότι αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά της. «Δεν γνωρίζω καν από πού να αρχίσω. Πρόκειται για το απόλυτο ψέμα, μια επινόηση, δεν υπάρχει καμία αλήθεια σε όλο αυτό».

«Είναι εξαιρετικά οδυνηρό» συνέχισε ο βραβευθείς με δύο Όσκαρ ηθοποιός. «Δεν κρύβω κανένα σκελετό στη ντουλάπα και κανείς δεν μπορεί να κάνει αποκαλύψεις (...). Δυσκολεύτηκα να κατανοήσω γιατί, έπειτα από 32 χρόνια, αυτό βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας».