Τρεις γυναίκες κατηγορούν τον Ντάστιν Χόφμαν για ανάρμοστη συμπεριφορά

Gazzetta team
Τρεις γυναίκες κατηγορούν τον Ντάστιν Χόφμαν για ανάρμοστη συμπεριφορά
Άλλες τρεις γυναίκες κατηγορούν τον Ντάστιν Χόφμαν για ανάρμοστη συμπεριφορά, όπως ανέφερε χθες Πέμπτη το περιοδικό με ειδήσεις από τον καλλιτεχνικό χώρο Variety, ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των γυναικών που έχουν διατυπώσει κατηγορίες εις βάρος του σε έξι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού, δύο από τις γυναίκες αυτές κατηγορούν τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό για σεξουαλική επίθεση το 1987.

Μια τρίτη γυναίκα καταγγέλλει ότι το 1980, όταν εκείνη ήταν 16 ετών, γδύθηκε μπροστά της και της ζήτησε να του κάνει μασάζ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο οποίο οι δύο καταγγέλλουσες κατονομάζονται αλλά όχι και η τρίτη.

Το Variety επικαλείται τον δικηγόρο του Χόφμαν, τον Μαρκ Νιουμπάουερ, ο οποίος χαρακτηρίζει "συκοφαντικά ψεύδη" τις κατηγορίες.

Ούτε ο δικηγόρος αλλά ούτε και ο εκπρόσωπος του ηθοποιού ήταν χθες διαθέσιμοι για να σχολιάσουν, ενώ το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις κατηγορίες ανεξάρτητα.

Τις τελευταίες έξι εβδομάδες, άλλες τρεις γυναίκες κατήγγειλαν τον ηθοποιό για σεξουαλική παρενόχληση, η οποία υποστηρίζουν ότι σημειώθηκε πριν από τουλάχιστον 30 χρόνια.

Ο Χόφμαν ζήτησε γραπτώς συγγνώμη από την πρώτη γυναίκα, η οποία ήταν έφηβη και μαθητευόμενη στα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς του 1985 "Ο θάνατος του εμποράκου".

Στην γραπτή του συγγνώμη που εξέδωσε την 1η Νοεμβρίου, ο Χόφμαν αναφέρει ότι η συμπεριφορά που περιγράφουν οι καταγγέλλουσες "δεν ανταποκρίνεται στο ποιός είναι". Ως προς τις άλλες κατηγορίες αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο Χόφμαν έχει βραβευτεί με Όσκαρ για τις ταινίες "Ο Άνθρωπος της Βροχής" και "Κράμερ εναντίον Κράμερ".