Μέσα σε μία μέρα εκτοπίστηκαν από τη Μοσούλη 3.300 άτομα

Gazzetta team
Μέσα σε μία μέρα εκτοπίστηκαν από τη Μοσούλη 3.300 άτομα
Το μεγαλύτερο κύμα εκτοπισμένων καταγράφηκε χθες στη Μοσούλη, από την έναρξη της επιχείρησης για την ανακατάληψή της από το Ισλαμικό Κράτος.

«Περισσότεροι από 3.300 εκτοπισμένοι έγιναν δεκτοί και μεταφέρθηκαν την Τρίτη προς καταυλισμούς. Το κύμα αυτό είναι το πιο μεγάλο από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης για την απελευθέρωση της επαρχίας Νινευή», ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Μετανάστευσης και Εκτοπισμένων Τζάσεμ αλ Τζαφ.

Η πλειονότητα των εκτοπισμένων που καταγράφηκαν χθες προέρχεται από την επαρχία αυτή, όμως ένα μικρό μέρος ζούσαν στο Κιρκούκ, νοτιοανατολικά της Μοσούλης και στη Σαλαχεντίν στα νότια.

Η επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης, που βρίσκεται στη δεύτερη εβδομάδα της, έχει προκαλέσει ανησυχίες για την πρόκληση μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης, με τον ΟΗΕ να προειδοποιεί ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι ενδέχεται να εκτοπιστούν.

Η Μοσούλη και τα περίχωρά της μετρούν περίπου 1,5 εκατομμύριο κατοίκους, σύμφωνα με τον οργανισμό.

Προς το παρόν δεν έχει παρατηρηθεί μαζικός εκτοπισμός κατοίκων, όμως οι μη κυβερνητικές οργανώσεις και στρατιωτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι ο αριθμός των εκτοπισμένων θα αυξάνεται όσο οι ιρακινές δυνάμεις πλησιάζουν στην πόλη. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, 8.940 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τις 17 Οκτωβρίου οπότε ξεκίνησε η επιχείρηση.

Πηγή: newsbeast.gr