Save the Children: «Φοβερή» η κατάσταση για τα παιδιά στη «ζούγκλα» του Καλαί

Gazzetta team
Save the Children: «Φοβερή» η κατάσταση για τα παιδιά στη «ζούγκλα» του Καλαί
Η πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης είπε ότι περισσότερα από χίλια τα παιδιά βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση

Η κατάσταση για τα παιδιά πρόσφυγες στη «ζούγκλα» του Καλαί είναι «φοβερή», εκτίμησε χθες Τρίτη το βράδυ από τη Νέα Υόρκη η πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Save the Children, η οποία ζήτησε από τις γαλλικές αρχές να φροντίσουν για την ασφάλειά τους.

«Είναι φοβερό για τα παιδιά που βλέπουν να φτάνουν εκσκαφείς στο μέρος που ζούσαν επί εβδομάδες, ή ακόμη και μήνες κάποια», δήλωσε η Κάρολιν Μάιλς πρόεδρος και γενική διευθύντρια της ΜΚΟ στη διάρκεια ενός φιλανθρωπικού γκαλά.

Εκτιμώντας ότι περισσότερα από χίλια τα παιδιά βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση στη «ζούγκλα» του Καλαί, την εκκένωση της οποίας έχει ξεκινήσει η γαλλική κυβέρνηση, η Save the Children έχει ήδη ζητήσει από τις γαλλικές αρχές να αναστείλουν τις εργασίες.

Η Μάιλς, τονίζοντας ότι η Βρετανία και η Γαλλία προσδίδουν αυξημένη προσοχή στην τύχη των ασυνόδευτων ανηλίκων, ζήτησε από τις κυβερνήσεις των δύο χωρών να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους κυρίως για τα παιδιά που δεν θα γίνουν δεκτά στη Βρετανία.

«Είναι πολύ σημαντικό, κυρίως την ώρα που η κατάσταση γίνεται χαοτική, να φροντίσουμε για την ασφάλεια των παιδιών και να τους προσφέρουμε όλες τις ευκαιρίες που αξίζουν για να προχωρήσουν», υπογράμμισε η ίδια.

Στο μεταξύ πολλές πυρκαγιές ξέσπασαν στη διάρκεια της νύχτας στη «ζούγκλα» του Καλαί, καθώς συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η εκκένωση του προσφυγικού καταυλισμού. Ένας πρόσφυγας τραυματίστηκε ελαφρά, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Οι φωτιές αυτές είναι «μια παράδοση, κυρίως για κάποιες κοινότητες, οι οποίες πυρπολούν τα σπίτια τους όταν πρέπει να τα εγκαταλείψουν», εξήγησαν οι τοπικές αρχές, διευκρινίζοντας ότι έχει κινητοποιηθεί η πυροσβεστική για προληπτικούς λόγους.


Πηγή: protothema.gr