To ΥΠΟΙΚ διευκρινίζει για τα 8 δισ «φέσια» του Δημοσίου προς ιδιώτες

Gazzetta team
To ΥΠΟΙΚ διευκρινίζει για τα 8 δισ «φέσια» του Δημοσίου προς ιδιώτες
«Περιλαμβάνονται, κατά πάγια τακτική, μόνο εκκαθαρισμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές εξηγεί το ΥΠΟΙΚ»

Σε διευκρινίσεις για τα στοιχεία και το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες προχωρά το ΥΠΟΙΚ μετά την έκθεση των δανειστών που φέρνει τις συνολικές οφειλές στα τέλη Σεπτεμβρίου στα 8,045 δισ. ευρώ.

Στα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα περιλαμβάνονται, κατά πάγια τακτική, μόνο εκκαθαρισμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές, διευκρινίζουν αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Έτσι εξηγείται, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η διαφορά που παρουσιάζεται μεταξύ των στοιχείων του υπουργείου και της Κομισιόν η οποία περιλαμβάνει και αυτές που δεν έχουν εκκαθαριστεί. Πρόκειται κυρίως για μη επεξεργασμένα αιτήματα συντάξεων κυρίως εφάπαξ καθώς και μη επεξεργασμένα αιτήματα επιστροφών φόρων.

Έτσι ενώ τα τελευταία στοιχεία του Αυγούστου του Δελτίου για την πορεία των μεγεθών της Γενικής Κυβέρνησης καταγράφουν σύνολο ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 4,9 δισ. ευρώ, αυτά της Κομισιόν δείχνουν 8,045 δισ. ευρώ αφού σ΄ αυτά περιλαμβάνονται και μη εκκαθαρισμένες οφειλές.

Πηγή: protothema.gr