Παραδόθηκε ο κουκουλοφόρος που έριξε μολότοφ στους Εύζωνες

Gazzetta team
Παραδόθηκε ο κουκουλοφόρος που έριξε μολότοφ στους Εύζωνες
Ο κουκουλοφόρος με τη ρίψη βόμβας μολότοφ στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, παρότι δεν υπήρχε στοιχείο που θα οδηγούσε τις Αρχές στη σύλληψή του, παραδόθηκε μόνος του.

Ο «πυρπολητής» των… Ευζώνων. Ο κουκουλοφόρος με τη ρίψη βόμβας μολότοφ στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, παρότι δεν υπήρχε στοιχείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στον εντοπισμό της ταυτότητάς του, «έδωσε» μόνος του τον εαυτό του παρουσιαζόμενος στις αστυνομικές αρχές.

«Γεια σας ήρθα. Εγώ έριξα τη μολότοφ στους τσολιάδες, στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη» είπε ο 25χρονος νεαρός από το Μαρούσι, στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, όταν το πρωί της Κυριακής πέρασε το κατώφλι του αστυνομικού μεγάρου της Λ. Αλεξάνδρας.

Ο νεαρός δράστης, δήλωσε ότι είναι άνεργος, ενώ όσον αφορά την αιτία της πράξης του επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία φαίνεται πως επιβεβαιώθηκαν από τους αρμόδιους αξιωματικούς. Ο 25χρονος δεν συνελήφθη, ωστόσο… προστέθηκαν τα στοιχεία του στη δικογραφία που είχε σχηματισθεί για το περιστατικό.

Ο πανικός στους Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, από την «αδέσποτη» βόμβα μολότοφ, η οποία εξερράγη δίπλα τους την ώρα που βρίσκονταν έξω από το φυλάκιο μπροστά από το Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, καταγράφηκε στα ξημερώματα της 18ης Οκτωβρίου 2016.

Ο άγνωστος που φορούσε κουκούλα, κινήθηκε επί της οδού Όθωνος και προσέγγισε το μνημείο. Ξαφνικά έβγαλε από σακίδιο μία βόμβα μολότοφ την πυροδότησε και την εκτόξευσε προς το Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη. Η μολότοφ εξερράγη λίγα μέτρα μακριά από το φυλάκιο του μνημείου, την ώρα μάλιστα που οι τσολιάδες βρίσκονταν έξω από αυτό.

Ο δράστης κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας, ενώ οι αστυνομικοί είχαν περισυλλέξει υπολείμματα από το γυάλινο μπουκάλι και το καμένο στουπί. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής αναζητούσαν υλικό από κάμερες ασφαλείας προκειμένου να εντοπίσουν τις κινήσεις του δράστη, σε μια προσπάθεια να τον δουν «ακάλυπτο». Ο 25χρονος φαίνεται να τους έβγαλε από αυτό το ερευνητικό αδιέξοδο…


Πηγή: thetoc.gr