Υπουργός αποκάλεσε τον Πρόεδρο των Ολυμπιονικών με Αναπηρία "Φασιστάκι της πλάκας"

Gazzetta team
Υπουργός αποκάλεσε τον Πρόεδρο των Ολυμπιονικών με Αναπηρία "Φασιστάκι της πλάκας"
Σάλος έχει προκληθεί από μια ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χριστόφορου Βερναρδάκη στο facebook. Ο σάλος δεν προκλήθηκε από την άποψη που ανέβασε αλλά από την απάντηση που έδωσε σε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο. Ο κ. Βερναρδάκης - μάλλον δεν ήξερε - (δεν ρώταγε;) και επιτέθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς στο σχόλιο που του έκανε στην ανάρτησή του ο Πρόεδρος των Ολυμπιονικών με Αναπηρία, Σίμος Παλτσανιτίδης.

Ο κ. Βερναρδάκης στον οποίο προφανώς δεν άρεσε το σχόλιο του κ. Παλτσανιτίδη στο ποστ που είχε ανεβάσει αντέδρασε έντονα και τον αποκάλεσε "φασιστάκι της πλάκας" αλλά και "ρατσιστοειδή τύπο". Φυσικά ο κ. Παλτσανιτίδης, ένας άνθρωπος με πλούσια ιστορία και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Χίου αντέδρασε...

Διαβάστε το σχόλιο και την απάντηση του υπουργού...


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ κ. Βερναρδάκη

Το διαβάζουμε με προσοχή...

Θείος Μαρξ και θεϊκός Αρθούρος

Με δεδομένο ότι η Δεξιά γνώριζε, γνωρίζει και πάντα θα γνωρίζει ποιος είναι ο εχθρός της (και αυτό είναι το μοναδικό προσόν που κατέχει με βεβαιότητα) και με δεδομένο ότι η Αριστερά μαστίζεται διαρκώς από έναν απίστευτο σουρεαλισμό όπου χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα, αντιγράφω λίγες γραμμές που αφορούν εμάς (όχι άμεσα εκείνους) και ο καθείς ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Πρόκειται για μια επιστολή του Θείου Κάρολου στον Αβραάμ Λίνκολν το Δεκέμβριο του 1864 σχετικά με τον αμερικανικό εμφύλιο. Υπενθυμίζω ότι ο Θειούλης υπήρξε ο μείζων θεωρητικός του ταξικού αγώνα και, ως εκ τούτου, αν σε κάποιους μυρίζει ρεφορμισμός να τρέξουν γρήγορα σε ωτορινολαρυγγολόγο. Υπενθυμίζω ακόμη ότι ο αμερικανικός εμφύλιος ήταν αιματηρότατη σύγκρουση ανάμεσα στον κεφαλαιοκρατικό Βορρά και στον δουλοκτητικό Νότο. Για να δούμε τι λέει ο Θειούλης:
«Όταν η ολιγαρχία 300.000 δουλοκτητών τολμά να γράψει για πρώτη φορά στα χρονικά του κόσμου τη λέξη δουλεία στη σημαία μιας ένοπλης εξέγερσης• όταν στο ίδιο έδαφος από το οποίο σε λιγότερο από έναν αιώνα νωρίτερα ξεπήδησε η σκέψη μιας μεγάλης δημοκρατικής πολιτείας, πάνω στο οποίο έγινε η πρώτη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και από το οποίο δόθηκε η πρώτη ώθηση για την ευρωπαϊκή επανάσταση του 18ου αιώνα• όταν πάνω σε αυτό το ίδιο έδαφος η αντεπανάσταση κόμπαζε με συστηματική εμβρίθεια ότι θα ανατρέψει ‘τις κυρίαρχες ιδέες από την εποχή της ίδρυσης του παλαιού συντάγματος’ και θεωρούσε ‘τη δουλεία σαν έναν ευεργετικό θεσμό’ -μάλιστα σαν τη μοναδική λύση του μεγάλου προβλήματος των σχέσεων της εργασίας με το κεφάλαιο και ανακήρυσσε κυνικά το δικαίωμα ιδιοκτησίας επί των ανθρώπων σαν τον ‘ακρογωνιαίο λίθο του νέου οικοδομήματος’• τότε οι εργάτες της Ευρώπης κατανόησαν αμέσως … ότι η εξέγερση των δουλοκτητών θα σήμανε το συναγερμό για μια γενική σταυροφορία της ιδιοκτησίας εναντίον της εργασίας και ότι για τους ανθρώπους της εργασίας, εκτός από τις ελπίδες τους για το μέλλον, ετίθεντο σε διακινδύνευση και οι παρελθούσες κατακτήσεις τους σε αυτό τον μνημειώδη αγώνα στην άλλη όχθη του ωκεανού»
Και η επιστολή κλείνει με τον Θειούλη να χαιρετίζει εκ μέρους όλων των εργατών της Ευρώπης τον Αβραάμ που θα «οδηγήσει την πατρίδα του μέσα από έναν απαράμιλλο αγώνα στη σωτηρία μιας υποδουλωμένης φυλής και στην αναδιαμόρφωση του κοινωνικού κόσμου».
Αυτά ο Θείος, αλλά εμείς έναν αιώνα μετά, στην αποδώ όχθη του ωκεανού, κινούμαστε στο «τρία πουλάκια κάθονταν και ρούφαγαν ταμπάκο».

Και επειδή ξεκίνησα με σουρεαλισμό θα τελειώσω με έναν πρόγονό του: σαν σήμερα γεννήθηκε το 1854 το ωραιότερο κωλόπαιδο της σύγχρονης ποίησης, ο Αρθούρος Ρεμπώ.
Δύο μικρές στροφές από ποίημά του τις ημέρες της Παρισινής Κομμούνας (Μάιος 1871), σε μετάφραση Γιώργου Σπανού (εκδόσεις Πλέθρον):
Ο ποιητής θ’ αδράξει το λυγμό των Ατίμων,
Των Σκλάβων το μίσος, των Κολασμένων την κραυγή,
Κι αχτίνες έρωτα θα μαστιγώσουν τη Γυναίκα.
Κι οι στροφές θα χιμήξουν : Δείτε! Μα δείτε ω Ληστές!
- Κοινωνία, όλα καλά – Τα όργια
Κλαίνε τον αρχαίο τους ρόγχο στ’ αρχαία μπορντέλα•
Και τα φώτα του δρόμου παραμιλάνε στα κόκκινα ντουβάρια,
Φλογίζοντας πένθιμα κατά τον θαμπό ουρανό!
ΥΓ: Αριστερά, όλα καλά

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΝΟΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ο κ. Σίμος Πλατσανιτίης είναι:

- Πρόεδρος των ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ με αναπηρία, από το 2001 έως το 2004 και από το 2006 μέχρι και σήμερα.
- Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ ΧΙΟΥ.
- Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών του Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης, από τον Φεβρουάριο του 2007 έως το 2009, που απαριθμεί 1.200 εγγεγραμμένα μέλη και συνολικά 6.500 μέλη σε όλη την Ελλάδα.
- Ιδρυτής και Πρόεδρος του ιδρύματος «Γεώργιος Παλτσανιτίδης – Ανθρώπινη Φύση» με σκοπό τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ, την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, την προβολή του Ελληνικού Πολιτισμού και του Αθλητισμού σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.
- Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος των απαντοχών Ολυμπιαδιτών Ολύμπου μέχρι (2006).
- Παραγωγός και παρουσιαστής της ραδιοφωνικής εκπομπής «ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» στο κρατικό ραδιόφωνο της ΕΤ3 στην συχνότητα 95,8 fm ή στους 1179 στα μεσαία κύματα για πολιτιστικά, καλλιτεχνικά, αθλητικά γεγονότα της πόλης καθώς και προβολή των Ανθρώπων με Αναπηρία.(2005 έως 2007).
- Σύμβουλος του εκάστοτε Υφυπουργού αθλητισμού, λόγω ολυμπιακού μεταλλείου σε θέματα αθλητισμού και πολιτισμού.
- Πρόεδρος του Α.Σ. ¨Θερμαϊκός¨ Αθλητών με Αναπηρία (από Ιούνιο 2007 έως το 2008) και σήμερα γενικός γραμματέας.
- Μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του ΑΘΗΝΑ 2004, από το 2001 έως 2004, αρμόδια για την οργάνωση επικοινωνία και προβολή των Παραολυμπιακών Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004.
- Μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Σταδίου «ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ» Θεσσαλονίκης από το 2002-2004.
- Εκλεγμένος αντιπρόσωπος της Ε.Ο.Κ.Α. και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.με.Α) το 2006.
- Ιδρυτικό μέλος του αθλητικού συλλόγου Μέγας Αλέξανδρος 94 για αθλητές με αναπηρία και γενικός γραμματέας, μέχρι το 1998.
- Μέλος του Πανχιακού συλλόγου ΑΜΕΑ Χίου από το 2012.
- Ιδρυτικό μέλος του Ποντιακού συλλόγου Χίου από 2014.
- Μέλος της επιτροπής του Δημοτικού κολυμβητηρίου Χίου από τον Νοέμβριο 2014.

- Το 2001 η βουλή των Ελλήνων του απονέμει το χρυσό μετάλλιο της βουλής των Ελλήνων.

- Το 2003 η «ΑΘΗΝΑ 2004″ του απονέμει τον τίτλο του «πρεσβευτή εθελοντισμού».

- Το 2003 βραβεύτηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης με το βραβείο “Μέγας Αλέξανδρος” ως Κορυφαίος Αθλητής με αναπηρία της χρονιάς μετά από ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών της Θεσσαλονίκης.

- Το 2004 για δεύτερη φορά του απονέμεται το αργυρό μετάλλιο της βουλής των Ελλήνων.

- Το 2007, μετά από απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του Συλλόγου Διδασκόντων του 22ου Δημοτικού Σχολείου Εύοσμου Θεσσαλονίκης δόθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Σχολείου το όνομά του.

- Το 2008, μετά από απόφαση το Δ.Σ. του Δήμου ΟΛΥΜΠΟΥ το γήπεδο Ολυμπιάδας Λάρισας ονομάζεται γήπεδο «ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΣΥΜΕΩΝ ΠΑΛΤΣΑΝΙΤΙΔΗ».

- Τον Ιούνιο του 2009, ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής.

- Εχει έντονη πολιτική και κομματική δραστηριότητα στον Σοσιαλιστικό χώρο από το 1979 μέχρι σήμερα

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

- Υπήρξε επί σειρά ετών, αρχηγός της Ομάδας Μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο “Μέγας Αλέξανδρος 94”

- Την αγωνιστική περίοδο 1995 – 96, Πρωταθλητής Ελλάδας.

- Από το 1986 ως το 2010 συμμετέχει ανελλιπώς στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου Αθλητών με Αναπηρία, κατακτώντας πάντοτε τη πρώτη (1η) θέση στο αγώνισμα της δισκοβολίας.

- Το 1990 έλαβε μέρος στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο, στο Assen της Ολλανδίας, και το 1996 στην Λουμπλιάνα Σλοβενίας.

- Το 1991, στη γιορτή του Ιωβηλαίου για τα 100 χρόνια του μπάσκετ, υπήρξε μέλος της Μεικτής Ευρωπαϊκής Ομάδας Μπάσκετ με αναπηρικό αμαξίδιο, στον αγώνα επίδειξης στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παρουσία 18.000 θεατών.

- Είναι ένας από τους δύο αθλητές που διένυσαν την απόσταση από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη (520 χιλιόμετρα σε 4 μέρες) με αναπηρικό αμαξίδιο από 21 έως 24 Σεπτεμβρίου 1997, καταλαμβάνοντας έτσι μια θέση στο βιβλίο Guinness. Σημειώνεται δε ότι η πατρότητα της ιδέας για την πραγματοποίηση του υπερμαραθωνίου με αναπηρικό αμαξίδιο, υπήρξε δική του.

- Το 1997 συμμετείχε στο μαραθώνιο της Νέας Υόρκης όπου τερμάτισε στην εικοστή (20η) θέση.

- Το 1999 στο Παγκόσμιο μίτιγκ της Νέας Ζηλανδίας, κατέκτησε τη τέταρτη (4η) θέση στη Δισκοβολία.

- Το 2000 στη Παραολυμπιάδα που πραγματοποιήθηκε από 18 έως 29 Οκτωβρίου στο Sidney κατέκτησε τη τρίτη (3η) θέση, χάλκινο μετάλλιο στη Δισκοβολία με νέο Πανελλήνιο και ατομικό ρεκόρ 30,80 μ.

- Το 2002 κατέκτησε την τέταρτη (4η) θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που έγινε στην Lilee της Γαλλίας.

- To 2003 κατέκτησε την δεύτερη (2η) θέση, αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που έγινε στο ΑSSEN της Ολλανδίας με νέο Πανελλήνιο και ατομικό ρεκόρ 32,43 μ.

- Το 2004 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες ΑΘΗΝΑ 2004 κατέκτησε την Πέμπτη θέση (5η) με επίδοση 30,54 μ. στην δισκοβολία.

- Το 2005 στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Ελσίγκι, κατέκτησε την (3η) θέση, χάλκινο μετάλλιο.

- Το 2006 τον Σεπτέμβρη στο Αssen της Ολλανδίας πήρε την τέταρτη (4η) θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Πηγή: newsit.gr