Κατάθεση - «φωτιά» για την υπόθεση Γιακουμάκη

Gazzetta team
Κατάθεση - «φωτιά» για την υπόθεση Γιακουμάκη
Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη από σπουδαστή που ήρθε από τη Βραζιλία στα Γιάννενα προκειμένου να καταθέσει.

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη από σπουδαστή που ήρθε από τη Βραζιλία στα Γιάννενα προκειμένου να καταθέσει. Οι συνομιλίες που είχε ο Νίκος Δάβρης με τον τότε διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων μετά το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη τον Φεβρουάριο του 2015 προκάλεσαν έκπληξη στην πρόεδρο του δικαστηρίου αλλά και στους γονείς του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα τον «Ελεύθερο Τύπο», ο Νίκος Δάβρης ήρθε από τη Βραζιλία για να ρίξει φως στην υπόθεση. Ο σπουδαστής κατέθεσε ότι ο διευθυντής της Σχολής τον βρήκε στο Facebook, χρησιμοποιώντας προφίλ με όνομα «Κώστας Τυροκόμος» για να του ζητήσει να μη μιλήσει στον Τύπο, ενώ σε μεταξύ τους επικοινωνία του είχε πει «μη λες τίποτα παρά έξω μην κινδυνεύσεις και εσύ από τους Κρητικούς». Ο Δάβρης παρέδωσε στο δικαστήριο εκτυπωμένες φωτογραφίες με τις συνομιλίες που είχε με τον διευθυντή.

«Στις 15 Μαρτίου 2015 βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης. Μία ημέρα μετά μαθεύτηκε ότι σπουδαστής από το εξωτερικό έρχεται στην Ελλάδα για να καταθέσει για τον Βαγγέλη. Μία ημέρα μετά, στις 17 Μαρτίου, ο διευθυντής μου έστειλε μήνυμα στο Facebook και μου είπε: "Μη μιλήσεις στον Τύπο. Πες ό,τι θες στην Αστυνομία". Οταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο, τον ρώτησα "γιατί δεν τιμώρησες του Κρητικούς;". Τότε μου απάντησε ότι δεν το έκανε γιατί τον πίεσαν πολιτικοί», κατέθεσε ο Δάβρης.
Για την υπεύθυνη της Εστίας ο Νίκος Δάβρης είπε : «Μία ημέρα κατέβηκα κάτω και της είπα "πάνω στην Εστία είναι ένα παιδί που το βασανίζουν και αν δεν το προσέξετε θα το χτυπήσουν πολύ σοβαρά, ακόμα και θα το σκοτώσουν". Τότε με πήρε και πήγαμε στο διευθυντή της Σχολής και του είπα τα ίδια πράγματα. Ταράχτηκε πολύ με αυτά και προσπάθησε να επικοινωνήσει με μια υπηρεσία σχετική με το bullying αλλά δεν τα κατάφερε. Μετά μου είπε να προσέχω τους Κρητικούς».

Οταν η πρόεδρος της έδρας ρώτησε τον Νίκο Δάβρη πώς αποφάσισε να φύγει από τη Βραζιλία για να έρθει στο δικαστήριο, εκείνος απάντησε: «Ενιωθα τύψεις για όλα όσα θα μπορούσα να κάνω για τον Βαγγέλη και δεν έκανα. Είμαι άνθρωπος, όχι όπως κάποιοι άλλοι που είναι θηρία και τέρατα».


Πηγή: thetoc.gr