Χιλή: Με την... τρίτη κατάφερε να ψηφίσει στις τοπικές εκλογές η πρόεδρος Μισέλ Μπατσελέτ

Gazzetta team
Χιλή: Με την... τρίτη κατάφερε να ψηφίσει στις τοπικές εκλογές η πρόεδρος Μισέλ Μπατσελέτ
Η αφηρημάδα της την ανάγκασε να επιστρέψει δύο φορές στο εκλογικό τμήμα: μία για να υπογράψει και μία για να παραλάβει την ταυτότητά της.

Μετ' εμποδίων κατάφερε τελικά να ολοκληρώσει το εκλογικό της καθήκον στις σημερινές αυτοδιοικητικές εκλογές η πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ αφού η αφηρημάδα της την ανάγκασε να επιστρέψει δύο φορές στο εκλογικό τμήμα: μία για να υπογράψει και μία για να παραλάβει την ταυτότητά της.

Η Μπατσελέτ, που ψηφίζει στη συνοικία Λα Ρέινα του Σαντιάγο, στην αρχή ξέχασε να πάρει πίσω την ταυτότητά της από την εφορευτική επιτροπή, αφού έριξε το ψηφοδέλτιό της στην κάλπη. Ξαναμπήκε στο εκλογικό τμήμα, πήρε την ταυτότητα και βγήκε έξω για να μιλήσει στους δημοσιογράφους. Στο μεταξύ όμως την κάλεσαν και πάλι πίσω γιατί δεν είχε υπογράψει στο μητρώο, όπως απαιτεί ο νόμος.

"Μου λείψατε όλοι πολύ", αστειεύτηκε η πρόεδρος στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής όταν την είδαν για τρίτη φορά μπροστά τους.
Αργότερα η Μπατσελέτ είπε στους δημοσιογράφους ότι ένας από τους υπαλλήλους στο εκλογικό τμήμα είχε ταραχτεί και ξέχασε να της υποδείξει πού να βάλει την υπογραφή της. Ο εν λόγω υπάλληλος επιβεβαίωσε τα λεγόμενά της.

Στις εκλογές αυτές, για την ανάδειξη δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, η δεξιά αναμένεται ότι θα αποκομίσει σημαντικά κέρδη έναντι του κεντροαριστερού κυβερνώντος συνασπισμού της προέδρου. Οι προβλέψεις όμως είναι δύσκολες, δεδομένου ότι αναμένεται να υπάρξει μεγάλη αποχή καθώς οι Χιλιανοί εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα διαφθοράς στη χώρα τους.

Πηγή: protothema.gr