Εξηγήσεις ζητά η ΝΔ για Κύπριο δικηγόρο που επισκέπτεται το Μαξίμου

Gazzetta team
Εξηγήσεις ζητά η ΝΔ για Κύπριο δικηγόρο που επισκέπτεται το Μαξίμου
Ποιος είναι ο δικηγόρος που επισκέπτεται συχνά πυκνά το μέγαρο Μαξίμου, Ιδιοκτήτης off shore και με εμπλοκή στα Panama Papers.

Το άνθρωπο που επισκέπτεται συχνά πυκνά το μέγαρο Μαξίμου ο οποίος μάλιστα βρέθηκε προ ημερών στο πρωθυπουργικό Μέγαρο, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει στη Βουλή η συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη διαπλοκή, αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Σύμφωνα με τον ΕΤ πρόκειται για τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, που θεωρείται ένας από τους έμπειρους νομικούς σε ζητήματα offshore εταιριών και όπως γράφει το όνομά του περιλαμβάνεται στα περίφημα PANAMA PAPERS».

Η εφημερίδα μάλιστα συσχετίζει τον κ. Αρτεμίου με την Κυπριακή off shore η οποία βρίσκεται στη μετοχική σύνθεση της «Αυγής».

«Ο Αρτέμης Αρτεμίου διατηρεί εδώ και χρόνια δικηγορικό γραφείο στη Λευκωσία και ειδικεύεται στη διαχείριση υπεράκτιων εταιριών. Στο επίσημο site του γραφείου του διαβάζουμε για την πολύχρονη εμπειρία του σε ζητήματα τραπεζικής, φορολογικών θεμάτων αλλά και ακίνητης περιουσίας (real estate).
Ο ίδιος φέρεται να διαχειρίζεται offshore εταιρίες, με έδρα τις Σεϋχέλλες, τα British Virgin Island κ.λπ. Σε πολλές από αυτές τις εταιρίες, αν και τις διαχειρίζεται ο ίδιος, εμφανίζονται ως εκπρόσωποι και άλλα πρόσωπα» γράφει η εφημερίδα και συνεχίζει:

«Ο Αρτέμης Αρτεμίου υπήρξε μέλος της Κ.Ε. του κομμουνιστικού κόμματος ΑΚΕΛ στην Κύπρο, ενώ έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου την περίοδο (2010-2016). Το όνομα του Αρτεμίου, όμως, εμφανίζεται και σε πολύ σοβαρές υποθέσεις που σχετίζονται με το ΑΚΕΛ στην Κύπρο και οι οποίες βρίσκονται στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών του νησιού».

ΝΔ: Να δώσει εξηγήσεις ο κ. Τσίπρας

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της σημειώνει πως «Μετά και το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής" που δημοσιεύει τη φωτογραφία Κύπριου δικηγόρου ο οποίος ειδικεύεται στην δημιουργία εξωχώριων εταιριών και περιλαμβάνεται στα Panama Papers να αποχωρεί από το Μέγαρο Μάξιμου, ο κ. Τσίπρας οφείλει πολλές εξηγήσεις στον ελληνικό λαό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως τονίζει, «τη στιγμή, μάλιστα, που ο κ. Τσίπρας προσπαθούσε να πείσει τους πολίτες για την προσήλωσή του στον αγώνα κατά της διαπλοκής στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, μαθαίνουμε ότι ο εν λόγω δικηγόρος με το "πλούσιο βιογραφικό" βρίσκονταν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Άραγε, τι ακριβώς έκανε; Με ποιον ή ποιους συναντήθηκε και ποιες είναι οι σχέσεις του κ. Αρτεμίου με τους κυρίους Τσίπρα και Παππά;

Γιατί ο κ. Τσίπρας που προκλήθηκε από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή δεν αποκάλυψε την ταυτότητα του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από την εταιρία "Atlas Cyprus International Trust" η οποία είναι μέτοχος της Αυγής;

Γιατί εξακολουθούν να σιωπούν;

Τι κρύβουν; Ποιον ή ποιους προστατεύουν;

Οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς δεν μπορούν να κρύβονται άλλο.

Οφείλουν να δώσουν καθαρές απαντήσεις και να μας πουν τι γύρευε η "αλεπού στο παζάρι"».

Μαξίμου: Έσπασαν όλα τα κοντέρ γραφικότητας

Το Μαξίμου με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «Στην προσπάθειά της να "βγάλει λαβράκι" για την ταυτότητα ανθρώπων που επισκέπτονται καθημερινά και δημόσια το Μέγαρο Μαξίμου, η Νέα Δημοκρατία έχει σπάσει όλα τα κοντέρ της σοβαρότητας και της γραφικότητας.

Το κόμμα του κ. Χριστοφοράκου, της Siemens και των τηλεφωνικών κέντρων, του κ. Παπασταύρου, των Panama Papers, της λίστας Λαγκάρντ και τις λίστες Μπόργιανς, των θαλασσοδανείων και των αθωωτικών τροπολογιών, προσπαθεί, να στήσει ένα αφήγημα διαπλοκής, γύρω από μια εταιρεία η οποία κατέχει διαφανώς και νομίμως πακέτο μετοχών της ΑΥΓΗΣ, μόλις (!) δεκατέσσερις (14) φορές μικρότερο από το περίφημο μη εξυπηρετούμενο δάνειο (θαλασσοδάνειο) του κ. Μητσοτάκη για τον Κήρυκα Χανίων.

Για να της βγει το αφήγημα, εξέδωσε σήμερα μια καταγέλαστη ανακοίνωση, στην οποία εμπλέκει συνομωσιολογικά δημοσιεύματα και άσχετα πρόσωπα.

Φιάσκο.
Ας συνεχίσουν να γίνονται διασκεδαστικοί...».


Πηγή: thetoc.gr