Φίλης: Θέλω να μείνω στο υπουργείο Παιδείας, έχω δρομολογήσει «σημαντικό έργο»

Gazzetta team
Φίλης: Θέλω να μείνω στο υπουργείο Παιδείας, έχω δρομολογήσει «σημαντικό έργο»
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη που μπορεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, δηλώνει ο υπουργός

Αισιόδοξος για την αντιμετώπιση των ανοικτών μετώπων που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, δηλώνει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Αγορά”, συμπληρώνοντας ότι το γνωρίζουν όλοι και κυρίως η “εσωτερική τρόικα” για αυτό και επιμένει “λυσσασμένα στην περιβόητη τακτική της αριστερής παρένθεσης”.

Ο κ. Φίλης χαρακτηρίζει “εξόχως αντιδημοκρατική” αυτή την πρακτική που έχει στόχο την “πολιτική αστάθεια” σε μια περίοδο που κρίνονται μεγάλα διακυβεύματα (ρύθμιση χρέους, ενίσχυση και ρευστότητα της οικονομίας, ανάπτυξη, κ.α.). Υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την Αριστερή διακυβέρνηση η οποία επιπλέον κρίνεται για το ήθος της, την σχέση ειλικρίνειας με τον πολίτη, την αποτελεσματική διαχείρισης της καθημερινότητας και τη σύγκρουση με τα μεγάλα συμφέροντα. "Δεν παραμυθιάζουμε τους πολίτες με ένα δικό μας succes story", δηλώνει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «θέτουμε σαφείς στόχους και μιλάμε για δυνατότητες και όχι για βεβαιότητες». Αναφορικά με τη ΝΔ ο κ. Φίλης επισημαίνει ότι "ο κ. Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει το παλιό το οποίο έχει καταδικαστεί. Εμείς είμαστε το νέο με όλα τα προβλήματα του. Το άλλο το ξέρουμε είναι το παλιό και το διεφθαρμένο που έχει κάψει τον κόσμο."

Ο υπουργός, δηλώνει ότι δεν επιθυμεί κάποια άλλη θέση στο κόμμα αλλά να παραμείνει στο υπουργείο όπου έχει δρομολογήσει “ένα σημαντικό έργο" που αναγνωρίζεται, όπως λέει, από την κοινή γνώμη. “Διαμορφώσαμε την προοπτική της δημοκρατικής εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης”, σημειώνει, και προαναγγέλλει την εκπόνηση τριετούς σχεδίου όπου προβλέπεται ένα εισαγωγικό σύστημα, λιγότερο ψυχοφθόρο και κοστοβόρο για τους μαθητές των λυκείων.

Για τις σχέσεις Πολιτείας - Εκκλησίας, ο κ Φίλης σημειώνει ότι πρέπει να “διευκρινιστούν οι εκατέρωθεν ρόλοι” προς όφελος όλων. Αναγνωρίζει την “αντίληψη συνεργασίας” του Μακαριότατου, για τον οποίο σημειώνει ότι από τη θέση του στο πηδάλιο Εκκλησίας έχει επιδείξει τη σπουδαία φιλανθρωπική δράση της τα τελευταία χρόνια.

Ερμηνεύοντας το μήνυμα του συνεδρίου ο κ. Φίλης υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη που μπορεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Επίσης τονίζει ότι υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και ότι πρέπει όλοι να προχωρήσουμε ενωμένοι ακολουθώντας το πρόγραμμα με το οποίο ψηφισθήκαμε τον Σεπτέμβρη. "Δεν πρέπει να αποδράσουμε από την ευθύνη της διακυβέρνησης αλλά ούτε και από τις αρχές μας", αναφέρει.

Αναφορικά με τον επικείμενο ανασχηματισμό ο κ. Φίλης δηλώνει ότι ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των συνταγματικών αρμοδιοτήτων του έχει όλες τις δυνατότητες να κάνει ανασχηματισμό που κατά την κρίση του θα δημιουργήσει ένα αποτελεσματικότερο κυβερνητικό σχήμα.

Πηγή: protothema.gr