Κύπρος: Σύλληψη βιαστή μετά από χρόνια με ταυτοποίηση DNA

Gazzetta team
Κύπρος: Σύλληψη βιαστή μετά από χρόνια με ταυτοποίηση DNA
Ο ύποπτος που είχε διαφύγει στο εξωτερικό, εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Ρουμανία βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος που εκκρεμούσε εναντίον του και ανακρινόμενος ομολόγησε την διάπραξη των εγκλημάτων

Εκδόθηκε στην Κύπρο και προφυλακίστηκε χθες από το δικαστήριο Λεμεσού, καταζητούμενος από την Ρουμανία ηλικίας -41 ετών σήμερα- ο οποίος φέρεται να είναι ο δράστης τριών άγριων βιασμών που διαπράχθηκαν στη Λεμεσό και στο Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου, μεταξύ 2009 και 2011.

Ο ύποπτος που είχε διαφύγει στο εξωτερικό, εντοπίστηκε και συνελήφθη στη Ρουμανία βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος που εκκρεμούσε εναντίον του και ανακρινόμενος, ομολόγησε την διάπραξη των εγκλημάτων. Προηγήθηκε σήμα από την Ιντερπόλ Ηνωμένου Βασιλείου στην κυπριακή Αστυνομία, στα πλαίσια ελέγχου γενετικού προφίλ για δράστη βιασμού στο Μάντσεστερ.

Το γενετικό υλικό ταυτοποιήθηκε μ’ εκείνο που είχε σταλεί στη βάση δεδομένων της Ιντερπόλ κι αφορούσε δύο βιασμούς στην Λεμεσό. Μέλη της κυπριακής Αστυνομίας μετέβησαν στην Ρουμανία και παρέλαβαν τον 41χρονο, τον οποίο μετέφεραν στην Κύπρο, όπου και συνελήφθη βάσει των εθνικών ενταλμάτων σύλληψης που εκκρεμούσαν εναντίον του.

Η πρώτη υπόθεση αφορά τον άγριο βιασμό και ληστεία 19χρονης Αγγλοκύπριας το 2009. Ο δράστης επιτέθηκε στη νεαρή λίγο πριν τα μεσάνυχτα, την παρέσυρε σε χώρο στάθμευσης και την βίασε. Στις 22 Μαρτίου του 2011, 23χρονη από την Εσθονία κατήγγειλε στην Αστυνομία, πως έπεσε θύμα βιασμού στη Λεμεσό.

Ο δράστης, χρησιμοποιώντας βία και απειλές της ζήτησε το κινητό τηλέφωνο και μία κάμερα που κρατούσε. Όταν του παρέδωσε τα αντικείμενα, εκείνος την άρπαξε από τον λαιμό, την σήκωσε από το παγκάκι που καθόταν και την μετέφερε στην παραλία, όπου της αφαίρεσε βίαια τα ρούχα και την βίασε.

Πηγή: protothema.gr