H ομολογία Λαγού για το Πέραμα: «Τους μακελέψαμε»! (pic)

Gazzetta team
H ομολογία Λαγού για το Πέραμα: «Τους μακελέψαμε»! (pic)
Ο Δεβελέκος στη γωνία δεξιά ακούει τον Λαγό. Τα μηνύματα που αντάλλαξαν το βράδυ της επίθεσης στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα αποτελούν την απόλυτη ομολογία για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής

Ξεκινά τις επόμενες μέρες στη δίκη της Χρυσής Αυγής η εξέταση των μαρτύρων κατηγορητηρίου για τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Πέραμα.

Με αυτήν την αφορμή, η «Εφ.Συν.» ανοίγει και πάλι τον φάκελο της συγκεκριμένης υπόθεσης και αποκαλύπτει νέα σημαντικά ντοκουμέντα από τις συνομιλίες του Ι. Λαγού με άλλα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης πριν, κατά τη διάρκεια της επίθεσης και μετά.

Τα ντοκουμέντα αυτά αποδεικνύουν βέβαια τον οργανωμένο χαρακτήρα της εγκληματικής επίθεσης, την απόλυτη γνώση του Λαγού γι’ αυτήν ήδη πριν ξεκινήσει, καθώς και την προσπάθεια της κεντρικής διοίκησης της Χρυσής Αυγής στη συνέχεια να τη συγκαλύψει.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πέντε μέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και ειδικότερα στις 12/9/2013, περίπου στις 23.50 το βράδυ, το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα πραγματοποίησε άγρια επίθεση, με λοστούς στην άκρη των οποίων υπήρχαν πρόκες και βίδες, με κοντάρια που είχαν προσαρμοσμένες μεταλλικές απολήξεις και με άλλα φονικά αντικείμενα, σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ που έκαναν αφισοκόλληση, ενώ οι χρυσαυγίτες έσπασαν και τα αυτοκίνητά τους.

Τα θύματα της επίθεσης αναγνώρισαν στη συνέχεια τους τέσσερις κατηγορουμένουςπου έχουν παραπεμφθεί σήμερα στη δίκη (Αναστάσιος Πανταζής, Χρήστος-Αντώνιος Χατζηδάκης, Ιωάννης Καστρινός, Κυριάκος Αντωνακόπουλος), υποδεικνύοντας ως επικεφαλής του τάγματος εφόδου τον Πανταζή και τον Χατζηδάκη, οι οποίοι έχουν άλλωστε παραδεχτεί ότι είναι μέλη του πενταμελούς συμβουλίου που διοικεί την Τ.Ο. Περάματος, δηλαδή ηγετικά στελέχη του τοπικού Πυρήνα της Χρυσής Αυγής.

Φυσικά, ο ρόλος του Πανταζή ως επικεφαλής του τάγματος εφόδου του Περάματος είναι γνωστός. Είναι ο ίδιος που κατηγορείται και ως επικεφαλής της επίθεσης στους Αιγύπτιους αλιεργάτες στις 12/6/2012 στην ίδια περιοχή.

Αλλά έχει ενδιαφέρον ότι στην αρχική του απολογία στο Πρωτοδικείο Αθηνών (7/10/2013), όταν ερωτάται για τον ρόλο του στην επίθεση σε βάρος των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, ο Πανταζής αρνείται τα πάντα. Λέει ότι «τη συγκεκριμένη μέρα εγώ βρισκόμουν στο κατάστημά μου στο Πέραμα, από το απόγευμα στις 7 έως τις 11 το βράδυ, και έπεσα για ύπνο γιατί ήμουν πολύ κουρασμένος».

Στη συνέχεια όμως ενώπιον των εφετών ανακριτριών (14/3/2014), παρ’ όλο που εξακολουθεί να αρνείται ότι υπήρξε οργανωμένη επίθεση της Χρυσής Αυγής και ότι οι χρυσαυγίτες κρατούσαν ρόπαλα και άλλα φονικά αντικείμενα, υποχρεώνεται να ανασκευάσει και να παραδεχτεί την παρουσία του στα βίαια γεγονότα. «Πήγαμε για αφισοκόλληση και έσπασε ο διάολος το ποδάρι του και έγινε συμπλοκή», θα ισχυριστεί λοιπόν στις ανακρίτριες.


Πηγή: efsyn.gr