Από την TV έμαθε η ΕΛ.ΑΣ. ότι η εισαγγελέας ήταν ο στόχος των «Πυρήνων»

Gazzetta team
Από την TV έμαθε η ΕΛ.ΑΣ. ότι η εισαγγελέας ήταν ο στόχος των «Πυρήνων»
Πώς είχε πλήρη άγνοια για το πού μένει – Το έγγραφο και οι παρανοήσεις.
«Η εισαγγελέας κυρία Γεωργία Τσατάνη δεν είχε μέτρα προστασίας στο σπίτι της επειδή η ΕΛ.ΑΣ. τελικώς δεν ήξερε πράγματι πού είναι! Οι αξιωματικοί της που έφθασαν επί τόπου αμέσως μετά τη βομβιστική επίθεση στην οδό Ιπποκράτους έμαθαν από την… τηλεόραση αλλά και από τον δικηγόρο της κ. Θεμιστοκλή Σοφό ότι εκεί έμενε η έμπειρη δικαστική λειτουργός. Τότε υπήρξε τεράστια σύγχυση στο σημείο και από τις πληροφορίες ότι υπήρχε και άλλη βόμβα. Οι "Πυρήνες" γνώριζαν -πιθανόν από παρακολούθηση- ποια είναι τελικώς η κατοικία της εισαγγελέως που αγνοούσε η ΕΛ.ΑΣ. Η κυρία Τσατάνη είχε δηλώσει ως κατοικία άλλη διεύθυνση στην οδό Ιπποκράτους, όπου έμενε στενή συγγενής της και εκεί έμεναν προ μερικών μηνών μέλη της οικογενείας της που είχαν πρόβλημα υγείας. Και αυτή τη διεύθυνση γνώριζε μέχρι τη στιγμή της έκρηξης η ΕΛ.ΑΣ.».
Αυτό επεσήμαναν μιλώντας προς «Το Βήμα» ανώτατοι αξιωματικοί που μελέτησαν πλήρως (αρχικό δημοσίευμα του «Βήματος» στις 18 Οκτωβρίου 2016) το θέμα με τη φρούρηση της δικαστικής λειτουργού στην κατοικία της και όσα έχουν συμβεί με τις «προειδοποιητικές»-ενημερωτικές επιστολές της τις οποίες παρουσίασε μέσω του νομικού της εκπροσώπου.
Σύμφωνα με την άποψη που διατύπωναν τα ίδια στελέχη των διωκτικών αρχών, «η πλευρά της κυρίας Τσατάνη παρουσίασε έγγραφο που είχε στείλει στις 24 Σεπτεμβρίου 2016 στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στο οποίο προσδιόριζε ως κατοικία της την πολυκατοικία στην οδό Ιπποκράτους 112 όπου εξερράγη η βόμβα. Ωστόσο αυτό το έγγραφο με το οποίο ζητούσε αύξηση των συνοδών φρουρών της στάλθηκε κατευθείαν στην επιτροπή της λεωφόρου Κατεχάκη που εξετάζει τα θέματα προσωπικής φρουράς και τα οποία έθιγε στο κείμενό της η εισαγγελέας. Έτσι κανείς από τους παραλήπτες της επιστολής δεν ασχολήθηκε ούτε πρόσεξε ή συνέκρινε το ότι η διεύθυνση που μνημονεύει στο εν λόγω πρόσφατο κείμενό της η κυρία Τσατάνη είναι πλέον διαφορετική από αυτή που είχε δοθεί παλαιότερα σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες».
Όμως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ερεύνησαν και τα άλλα σημεία που προξένησαν τη σύγχυση αλλά και την εικόνα ότι «υπήρχε ενημέρωση πολλών και κρίσιμων αστυνομικών υπηρεσιών για τη διαμονή της δικαστικής λειτουργού στην οδό Ιπποκράτους 112».
Όπως σημειώνουν οι ίδιοι αστυνομικοί, «ακόμη και αυτό που αναφέρει στο έγγραφό της ότι υπήρχε ενημέρωση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για ύποπτο δέμα και περίεργη παρακολούθησή της έξω από το σπίτι της -εκεί όπου εξερράγη ο μηχανισμός- δεν φαίνεται να είναι ακριβές. Άνδρες της προσωπικής φρουράς της είχαν ειδοποιήσει άλλες μικρότερου βεληνεκούς υπηρεσίες χωρίς καμία συνέχεια. Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δεν ήξερε κανένα από αυτά τα περιστατικά που μνημόνευε στο κείμενό της η κυρία Τσατάνη, μη γνωρίζοντας πλήρως και τις διαδικασίες που είχαν ακολουθηθεί…»
Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αποδίδουν το κενό ασφαλείας «στην ενημέρωση για την παλιά διεύθυνση της δικαστικής λειτουργού που γνώριζαν και όλοι οι περιπολούντες αστυνομικοί. Αυτοί προφανώς δεν είχαν συναντηθεί ποτέ στην πολύβουη Ιπποκράτους με τους συνοδούς φρουρούς της που ήξεραν την... αλήθεια. Και αυτή η εικόνα υπήρξε μέχρι και τη στιγμή της έκρηξης λόγω και σχετικών προβλημάτων στη ροή εγγράφων και στις συνεννοήσεις».
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», από το πλευρό της κυρίας Τσατάνη είχε απομακρυνθεί προ αρκετών μηνών ένας εκ των φρουρών τους με επίκληση προβλημάτων στη συμπεριφορά του αλλά και «παραβίασης θεμάτων εμπιστευτικότητας», χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες…
Την ίδια ώρα συνεχίζεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στο σπίτι της εισαγγελέως. Από την εικόνα που έχει δημιουργηθεί, ο ένας ή οι δύο δράστες προσέγγισαν πεζή το σημείο και εναπόθεσαν σε φανοστάτη τον εκρηκτικό μηχανισμό που ήταν μέσα σε νάιλον σακούλα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν κυρίως το ενδεχόμενο εμπλοκής ποινικών στο σχέδιο της επίθεσης και στην κατασκευή των εκρηκτικών.

Πηγή: tovima.gr