Το επετειακό Ladies Run έλαμψε στον Αστέρα! (pics)

Gazzetta team
Το επετειακό Ladies Run έλαμψε στον Αστέρα! (pics)
Περισσότερες από χίλιες Ελληνίδες, εκατοντάδες αθλήτριες, πρωταθλήτριες, διασημότητες, γυναίκες κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης έτρεξαν με πάθος και γιόρτασαν τα πέμπτα γενέθλια του δικού τους, εντυπωσιακού αγώνα.

Για 5η συνεχή χρονιά το Ladies Run έκανε το θαύμα του.

1200 δυναμικές Ελληνίδες πλημμύρισαν τον Αστέρα Βουλιαγμένης, μας χάρισαν fit και stylish στιγμές, ίδρωσαν, γυμνάστηκαν, διασκέδασαν, φωτογραφήθηκαν, χαλάρωσαν και προπαντός ένωσαν τις δυνάμεις τους για καλό σκοπό, συμμετέχοντας στο Ladies Run: Στην επετειακή διοργάνωση που ήταν sold out όπως κάθε χρόνο, σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών αλλά και χρημάτων που συγκεντρώθηκαν και προσφέρθηκαν στο σωματείο ΔΕΣΜΟΣ.

3,2,1, πάμε!

Μόλις το ρολόι έδειξε 10.00, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, το στίγμα της δύναμης των Ladies δόθηκε από την αθλήτρια με κινητικά προβλήματα Γεωργία Καλτσή, που έτρεξε τα πέντε δύσκολα και με αρκετές ανηφόρες χιλιόμετρα του αγώνα, με το χειρήλατο αμαξίδιό της.

Ένα λεπτό αργότερα, το πρωτοποριακό Nissan Juke ως Official Car της διοργάνωσης, «άνοιξε» τη διαδρομή και εκατοντάδες γυναίκες ξεχύθηκαν στην παραδεισένια διαδρομή, ως το τέρμα του Λαιμού και μέσα από την εντυπωσιακή Astir Marina. Στους σταθμούς ανεφοδιασμού, το νερό Contrex από τα γαλλικά βουνά των Βοσγίων ήταν εκεί, για να προσφέρει ενυδάτωση με τα πολύτιμα ιχνοστοιχεία του και μια ανάσα δροσιάς.

Με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας και το πράσινο των πεύκων, οι Ladies απόλαυσαν τη διαδρομή τρέχοντας με ανεβασμένη διάθεση και ακμαίο ηθικό. Μόνο που φέτος είχαν δίπλα τους και τη Samsung, το νέο Χρυσό Χορηγό της διοργάνωσης, που τους σύστησε τους ιδανικούς «συναθλητές»: Το “έξυπνο” ρολόι Gear Fit2 και τα φουτουριστικά, ασύρματα ακουστικά Gear IconX.

Με τις hype μουσικές επιλογές της DJ Μαρίας Παπιδάκη κατέφθασαν πρώτες στη γραμμή τερματισμού οι σπουδαίες αθλήτριες που καταχειροκροτήθηκαν: Μεγάλες νικήτριες του Ladies Run 2016 ήταν η Ελευθερία Πετρουλάκη για τα 5χλμ με χρόνο 17:56 και η Ντενίζ Δημάκη με 38:27 στα 10χλμ. Την πρώτη απονομή των μεταλλίων της Links of London έκανε ο οικοδεσπότης του θεσμού, Διευθύνων Σύμβουλος του Αστέρα, Πολυχρόνης Γριβέας.

Ο 7 φορές πρωταθλητής Ελλάδας στο μαραθώνιο, Νίκος Πολιάς, ήταν παρών στον αγώνα, για να επιβλέψει τη χρονομέτρηση και την αξιόπιστη εξαγωγή των αποτελεσμάτων. (Για τα αναλυτικά αποτελέσματα, επισκεφτείτε: http://www.ladiesrun.gr/live-apotelesmata-5km/ για τα 5χλμ., και http://www.ladiesrun.gr/live-apotelesmata-10km/ για τα 10χλμ.)

Πολύ παραπάνω από ένας απλός αγώνας:

Οι συμμετέχουσες χρωμάτισαν το Λαιμό της Βουλιαγμένης φορώντας το εκτυφλωτικά ροζ, με μεσάτη γραμμή και θηλυκή λαιμόκοψη t-shirt της adidas, Sports Partner του θεσμού. Ανάμεσα τους ήταν πολλές γνωστές αθλήτριες, ηθοποιοί, παρουσιάστριες, δημοσιογράφοι και social media influencers όπως οι Τζένη Θεωνά, Γιούλικα Σκαφιδά, Θωμαΐς Απέργη, Έλενα Γαλύφα, Άννα Πρέλεβιτς, Ευαγγελία Τσιορλίδα, Νικολέττα Ράλλη, Κατερίνα Γκαγκάκη, Ειρήνη Ζαρκαδούλα, Χριστίνα Βραχάλη, Κλέλια Πανταζή, Πηγή Δεβετζή, Μαρία Πολύζου κ.α.

Το παρών έδωσαν και κορυφαίες δρομείς που δεν έτρεξαν φέτος αλλά θέλησαν να στηρίξουν τις συναθλήτριές τους, όπως η πρώτη νικήτρια του Ladies Run 2012 Αθηνά Κοΐνη, η εμποδίστρια Ελισάβετ Πεσιρίδου και η πολυνίκης δρομέας Φωτεινή Δαγκλή - Παγκότο.

5 χρόνια προσφοράς

Στο πλαίσιο των απονομών, ο εμπνευστής του θεσμού Κίμων Φραγκάκης επέδωσε στη διοίκηση του σωματείου αποδεικτικό κατάθεσης 4.055 ευρώ και συμπλήρωσε ότι με τη δωρεά αυτή, η κοινότητα του Ladies Run πλησιάζει τις 20.000 ευρώ προσφοράς, από ιδρύσεως του θεσμού.

Ευχαριστώντας για τη δωρεά, το μέλος του ΔΣ του ΔΕΣΜΟΥ Άννι Σκουρλέτη ανακοίνωσε τους φορείς που η ομάδα του Ladies Run έχει επιλέξει να στηρίξει για φέτος: Τον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Πειραιά, που φιλοξενεί 18 γυναίκες με τα παιδιά τους. Την Amurtel Hellas, μια παγκόσμια οργάνωση ανακούφισης από καταστροφές που απαρτίζεται από γυναίκες και επικεντρώνεται αποκλειστικά στις ανάγκες γυναικών και παιδιών. Το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία “Περπατώ” που με αφετηρία την Κομοτηνή έχει γίνει ο πιο δυναμικός φορέας συσπείρωσης και υποστήριξης ΑμΕΑ στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Και το Ειδικό Πρόγραμμα Εξαρτημένων Γυναικών (18 και άνω), στο οποίο προσφεύγουν εξαρτημένες γυναίκες και μητέρες για τη θεραπεία τους.

Το ίδιο βράδυ, μέσα από χιλιάδες πολύχρωμα posts στα social media, οι συμμετέχουσες διέδωσαν κάτι από τη μαγεία και τη θετική ενέργεια του αγώνα, δίνοντας την υπόσχεση να είναι και του χρόνου στη γραμμή της εκκίνησης, για μια νέα πενταετία Ladies Run!