Για αυτά τα θέματα συζήτησαν Μέρκελ - Τσίπρας στην Σύνοδο

Gazzetta team
Για αυτά τα θέματα συζήτησαν Μέρκελ - Τσίπρας στην Σύνοδο
Φειδωλή στις δηλώσεις της η γερμανίδα Καγκελάριος!

Τρία θέματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες

Σύμφωνα με τη Μέρκελ, που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής, τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν το προσφυγικό, το Κυπριακό και η πρόοδος στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.

Συγκεκριμένα ερωτηθείσα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα των συζητήσεων με τον Έλληνα πρωθυπουργό, όσον αφορά την ελληνική οικονομία και το προσφυγικό, η γερμανίδα καγκελάριος απάντησε ότι δεν μπορεί να μπει σε λεπτομέρειες, ωστόσο ανέφερε ότι τα θέματα της συνάντησης ήταν τρία. Όσον αφορά το προσφυγικό η γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ότι συζήτησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό πώς μπορεί να βοηθηθεί η Ελλάδα, κυρίως με την αποστολή εμπειρογνωμόνων, μεταξύ άλλων, μέσω της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO). Δεύτερον, τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, επικεντρώθηκαν στο Κυπριακό και τρίτον στην πρόοδο εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος.

Πηγή: newsbeast.gr