Δωρεάν δεκατιανά γεύμα σε 11.000 μαθητές στην Αττική

Gazzetta team
Δωρεάν δεκατιανά γεύμα σε 11.000 μαθητές στην Αττική
Το νέο πρόγραμμα έρχεται να προστεθεί σε αυτό που τρέχει ήδη και αφορά στην παροχή μεσημεριανού σε 3.500 μαθητές.

Δωρεάν δεκατιανά γεύματα θα λαμβάνουν 11.000 μαθητές από 68 δημοτικά και νηπιαγωγεία της Αττικής. Τα γεύματα θα παρέχονται βάσει ειδικού προγράμματος που θέτουν σε εφαρμογή τα υπουργεία Εργασίας και Παιδείας, σε συνεργασία με 5 ιδιωτικές εταιρείες στον κλάδο των τροφίμων.

Στο μενού θα εναλλάσσονται τοστ, κριτσίνια, κουλούρι Θεσσαλονίκης, μπάρες δημητριακών, φρέσκο γάλα ή χυμός πορτοκάλι. «Δεν μπορούμε να ανεχτούμε φαινόμενα λιποθυμίας μαθητών εξαιτίας έλλειψης τροφής» επισήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου.

Το νέο πρόγραμμα έρχεται να προστεθεί σε αυτό που τρέχει ήδη και αφορά στην παροχή μεσημεριανού σε 3.500 μαθητές. Σύμφωνα με τους δασκάλους, παρατηρήθηκε βελτίωση κατά τουλάχιστον 40% της σχολικής απόδοσης μετά την παροχή μεσημεριανού. Και το νέο πρόγραμμα εφαρμόζεται σε περιοχές - θύλακες υψηλής ανεργίας. Από την Εθνική Τράπεζα έχει τεθεί σε ισχύ και «πλατφόρμα Crowdfunding» για το σκοπό αυτό.

Άλλωστε, με τροπολογίες που ενσωματώθηκαν στο νομοσχέδιο για την Κοινωνική Οικονομία:
Παρατείνονται μέχρι 30/9/2017 οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, οι οποίες έληξαν τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβρη. Στόχος είναι η απρόσκοπτη λειτουργία των κέντρων μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Παρέχεται η δυνατότητα στις Περιφέρειες να επιχορηγούν εκτάκτως και μόνο για το 2016 τους ειδικούς πιστοποιημένους φορείς του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας που έλαβαν επιχορήγηση από το υπουργείο Εργασίας το 2015. Στόχος είναι να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα λειτουργίας σε ΜΚΟ που κινδυνεύουν ακόμη και με λουκέτο.

Παρατείνεται μέχρι 31/12/2017 το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των απασχολούμενων σε αυτό με 40 εκ. ευρώ από τον ΑΚΑΓΕ, 6 εκ. ευρώ από τους προϋπολογισμούς των υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών και 14 εκ. ευρώ από το ΙΚΑ που θα βγουν από τον «κουμπαρά» της ειδικής εισφοράς που θεσμοθετήθηκε το 2012 για το σκοπό αυτό. Τα ποσά αυτά καλύπτουν και τα οφειλόμενα από την περίοδο 1/10/2013 – 30/9/2014.

Πηγή: protothema.gr