Γέμισε με «μαϊμού» αγγελίες η Μακεδονία

Gazzetta team
Γέμισε με «μαϊμού» αγγελίες η Μακεδονία
Τα θύματα πλήρωσαν κανονικά τις προκαταβολές για τα προϊόντα που αγόρασαν, χωρίς ωστόσο να τα παραλάβουν ποτέ.

Η τιμή που ζητούσε ο κάτοχος μιας μοτοσικλέτας για την πώλησή της, σύμφωνα με την αγγελία που είχε αναρτήσει σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, ήταν αρκετά δελεαστική για έναν 38χρονο Έλληνα από τη Δράμα που πλήρωσε όσα ζητούσε για να την αποκτήσει, αλλά δεν την παρέλαβε ποτέ!

Το θύμα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον φερόμενο ως πωλητή και συμφώνησαν να καταβάλει ως προκαταβολή 620 ευρώ σε έναν τραπεζικό λογαριασμό που του έδωσε. Η κατάθεση έγινε στις 29 Ιουνίου, αλλά η μηχανή δεν παραδόθηκε στον αγοραστή που έκανε καταγγελία στην Ασφάλειας. Οι έρευνες στον λογαριασμό, έδειξαν ότι ανήκει σε μια 21χρονη που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοιες απάτες. Σε βάρος της νεαρής Ελληνίδας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου που περιλαμβάνει και τον άγνωστο συνεργό της και διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

Θύμα απάτης και μάλιστα με δράστη έναν... ανήλικο, έπεσε και ένας 39χρονος από την Καβάλα! Το θύμα είδε μια ηλεκτρονική αγγελία για την πώληση ενός tablet και επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κάτοχό του, με τον οποίο συμφώνησε να το αγοράσει πληρώνοντας 100 ευρώ με αντικαταβολή. Όταν, όμως, παρέλαβε το δέμα στις 20 Μαΐου, αντί για το tablet που πλήρωσε βρήκε μέσα ένα παλιό... κινητό! Από την έρευνα της Ασφάλειας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του δράστη, που ήταν ένας 17χρονος Έλληνας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

Πηγή: protothema.gr