Αλεξιάδης: Δώστε ακίνητα στο κράτος αντί για φόρο κληρονομιάς

Gazzetta team
Αλεξιάδης: Δώστε ακίνητα στο κράτος αντί για φόρο κληρονομιάς
Θα υπάρξει πρόβλεψη έτσι ώστε αν για παράδειγμα η οφειλή είναι 30.000 και το προς παραχώρηση ακίνητο έχει αξία 50.000 ευρώ ο φορολογούμενος να μη χάνει τη διαφορά.

«Ξεπαγώνει» η διάταξη για την εφαρμογή του νόμου με την οποία ο φορολογούμενος θα μπορεί να μεταβιβάσει στο δημόσιο το ακίνητο του για να αποπληρώσει τον φόρο κληρονομιάς.

Την είδηση επιβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος έθεσε το ζήτημα ότι το 2015 οι αποποιήσεις κληρονομιάς έφτασαν τις 45.627.

Ο κ. Αλεξιάδης υποστήριξε ότι η διάταξη δεν είχε εκδοθεί παρά το ότι υπήρχε η σχετική νομοθετική ρύθμιση από το 2014 λόγω δημοσιονομικής στενότητας , όμως πλέον το δημόσιο είναι έτοιμο να προχωρήσει για να προστατευθεί ο φορολογούμενος και να του δοθεί μια επιπλέον δυνατότητα αποπληρωμής φόρου.

Σύμφωνα με τον υπουργό, θα υπάρξει και πρόβλεψη έτσι ώστε αν για παράδειγμα η οφειλή είναι 30.000 και το προς παραχώρηση ακίνητο έχει αξία 50.000 ευρώ ο φορολογούμενος να μη χάνει τη διαφορά των 20.000 ευρώ.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Β’Πειραιά των ΑΝ.ΕΛ Δημήτρης Καμμένος ζήτησε και γενικότερη προστασία των φορολογουμένων ώστε να αντιμετωπιστεί η ραγδαία άνοδος του φαινομένου της αποποίησης κληρονομιάς. “Δεν θα πρέπει να προκαλέσουμε εμείς κίνημα “ΔΕΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΩ”. Η ακίνητη περιουσία για τον Έλληνα είναι ιερή. Ματώνει για να πληρώνει τον φόρο και τον ΕΝΦΙΑ. Πρέπει να τον προστατεύσουμε” είπε ο κ. Καμμένος.


Πηγή: thetoc.gr