Ελεύθεροι δύο αλλοδαποί για τον απαγχονισμό άνδρα στην Κλαυθμώνος

Gazzetta team
Ελεύθεροι δύο αλλοδαποί για τον απαγχονισμό άνδρα στην Κλαυθμώνος
Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο 35χρονος Πολωνός και ο 52χρονος Ουκρανός, οι οποίοι κατηγορήθηκαν αρχικά για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο 35χρονος Πολωνόςκαι ο 52χρονος Ουκρανός, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία από πρόθεση και συγκεκριμένα για τον απαγχονισμό άνδρα από δέντρο στην Πλ. Κλαυθμώνος, στις 8 Οκτωβρίου 2016.

Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εξακρίβωσαν την ταυτότητα του θύματος και πρόκειται για έναν 45χρονο άνδρα από την Βουλγαρία, σεσημασμένο για κλοπές και υποθέσεις ναρκωτικών.

Οι αστυνομικές και κυρίως οι δικαστικές αρχές εκτιμώντας τα στοιχεία, συνέκλιναν στο ενδεχόμενο ο 45χρονος άνδρας να επιχείρησε να αυτοκτονήσει, με τους δύο άνδρες, υπό την επήρεια αλκοόλ, να προσπάθησαν να τον συγκρατήσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα λόγω της κατάστασης που βρίσκονταν.

Από την νεκροψία-νεκροτομή προέκυπτε ως αιτία θανάτου η ασφυξία δια απαγχονισμού, χωρίς όμως να εντοπίζονται κακώσεις, εκχυμώσεις ή εκδορές που να μαρτυρούν συμπλοκή και άσκηση βίας από αγνώστους, οι οποίοι θα τον είχαν δολοφονήσει με αυτόν τον τρόπο.

Παράλληλα οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο αυτοσχέδιος βρόγχος είχε σχηματιστεί από τα κορδόνια των παπουτσιών του θύματος και έναν σπάγκο, στοιχείο που ενισχύει την περίπτωση της αυτοκτονίας, ενώ και το δέντρο ήταν 2,5 μέτρα ύψος, για να τον έχουν ανεβάσει οι δύο φερόμενοι δράστες με τη βία, στην κατάσταση μέθης που βρίσκονταν, καθώς δεν υπάρχουν και ιατροδικαστικές ενδείξεις, οι οποίοι να επιβεβαιώνουν αυτή την εκδοχή.

Επίσης, δεν έχει διαπιστωθεί να τον τράβηξαν σαν «τροχαλία» από κάτω προς τα πάνω, καθώς το δέσιμο του σκοινιού θα ήταν χαμηλά, ενώ σε αυτή την περίπτωση εντοπίστηκε θηλιά πάνω στο κλαδί.

Η εικόνα όμως των δύο ανδρών, οι οποίοι ενδεχομένως επιχειρούσαν να τον σώσουν, στην κατάσταση μέθης που βρίσκονταν, έγινε ορατή από μία γυναίκα που έδινε φαγητό σε άστεγους της περιοχής, η οποία όμως έβλεπε δύο ανθρώπους να τραβούν τον κρεμασμένο άνδρα και ουσιαστικά φαινόταν σαν να ήθελαν να τον συγκρατήσουν για να μην απελευθερωθεί από τον βρόγχο.

Από την πρώτη στιγμή ο 35χρονος Πολωνός, υποστήριξε ότι δεν κρέμασαν εκείνοι το θύμα αλλά προσπαθούσαν να τον απελευθερώσουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν γιατί ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ. Το ίδιο υποστήριξε και ο 52χρονος Ουκρανός. Η βασιμότητα των ισχυρισμών τους εξετάζεται ακόμη από τους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., αν και όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα της αυτοκτονίας.

Πηγή: thetoc.gr