Φάρσα ή μήνυμα η αποστολή της Καινής Διαθήκης στην Τσατάνη;

Gazzetta team
Φάρσα ή μήνυμα η αποστολή της Καινής Διαθήκης στην Τσατάνη;
Πριν ακόμα ηρεμήσει η Εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη μετά τη βομβιστική επίθεση στο σπίτι της, ένας ύποπτος φάκελος στο γραμματοκιβώτιό της σήμανε ξανά συναγερμό

Πριν ακόμα ηρεμήσει η Εισαγγελέας Εφετών κ. Γεωργία Τσατάνη ύστερα από τη βομβιστική επίθεση στο σπίτι της, ένας ύποπτος φάκελος στο γραμματοκιβώτιό της σήμανε ξανά συναγερμό στην Αστυνομία.

Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής έσπευσαν χθες το μεσημέρι στο διαμέρισμα της οδού Ιπποκράτους στα Εξάρχεια για να αξιολογήσουν την απειλή. Ο φάκελος δεν περιείχε βόμβα αλλά τηνΚαινή Διαθήκη συνοδευόμενη από ένα γράμμα που έγραφε «σας εύχομαι καλή δύναμη στο έργο σας και καλό κουράγιο για τα όσα περνάτε».

Παραλήπτης ήταν η κ. Τσατάνη, η οποία είχε λάβει οδηγίες από την Αντιτρομοκρατική, να μην ανοίγει οτιδήποτε φτάνει ταχυδρομικώς στο σπίτι της. Στο όνομα του αποστολέα υπήρχε ονοματεπώνυμο ατόμου, το οποίο είναι άγνωστο στην Εισαγγελέα Εφετών.

Το πιθανότερο σενάριο που ερευνά η Αστυνομία είναι να πρόκειται για φάρσα από κάποιους που ήθελαν να τρομοκρατήσουν την κ. Τσατάνη και να προκαλέσουν πανικό γνωρίζοντας ότι το κλίμα είναι ήδη τεταμένο μετά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση.

Εκτιμάται, επίσης, ότι ενδεχομένως ήθελαν να στείλουν το μήνυμα ότι «κανείς δεν είναι άτρωτος ακόμα και αν έχει γίνει ήδη μία φορά στόχος». Στην περίπτωση που επαληθευτεί το σενάριο αυτό ο πραγματικός αποστολέας του φακέλου δεν θα αντιστοιχεί στο ονοματεπώνυμο που φέρει ο φάκελος και θα πρόκειται για χρήση ψεύτικου ονόματος.

Η δεύτερη εκδοχή που εξετάζεται από τις Αρχές και συγκεντρώνει πολύ μικρότερες πιθανότητες είναι ο αποστολέας να είναι κάποιο άτομο που συμπαθεί την κ. Τσατάνη, το οποίο χωρίς να «ζυγίσει» τις συνθήκες θέλησε να στείλει ένα μήνυμα συμπαράστασης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κ. Τσατάνη βρισκόταν στο σπίτι της την ώρα που έγινε η αστυνομική επιχείρηση για τον έλεγχο του φακέλου.

Από την περασμένη Πέμπτη η Εισαγγελέας Εφετών φυλάσσεται από αστυνομικούς, ενώ σε εγρήγορση βρίσκονται οι «ειδικές» υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτροπή νέου χτυπήματος σε βάρος δικαστικού στόχου. Και αυτό γιατί η τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», που ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση της περασμένης Τετάρτης στην οδό Ιπποκράτους, εξαπέλυσε στην προκήρυξή της απειλές για νέες ενέργειες.

Έκανε μάλιστα αναφορά στο σχέδιο «Νέμεσις» που ερμηνεύεται από τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής ως προαναγγελία σειράς επιθέσεων.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται ότι αντιλήφθηκε τη λάθος αξιολόγηση κινδύνου στην περίπτωση της κ. Τσατάνη, καθώς σπεύδει να προστατεύσει με την παροχή συνοδείας δικαστικούς λειτουργούς που είχαν μείνει παντελώς αφύλακτοι από τα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου παρότι χειρίζονται υποθέσεις «εξαιρετικής επικινδυνότητας».

Πηγή: thetoc.gr