+slo-gun

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν δεν κάνεις σεξ (pics)

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν δεν κάνεις σεξ (pics)

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν δεν κάνεις σεξ (pics)

To σεξ είναι μια υγιεινή συνήθεια που σου φτιάχνει το κέφι, σε φέρνει πιο κοντά με τον άνθρωπο που το κάνεις, σε ανεβάζει. Μέχρι τη στιγμή που δεν το κάνεις πια. 

Μπορεί να ήταν από επιλογή, μπορεί να χώρισες και να θέλεις λίγη μοναξιά σαν αφορμή για ανασύνταξη δυνάμεων, αλλά όπως και να το πεις, πάντα λέγεται σεξουαλική ξηρασία (αγαμία, κλπ).

Για την ψυχολογία (και την απότομη πτώση της) ξέρουμε, τι συμβαίνει όμως στο σώμα σου, όταν κόβεις το σεξ;

Ο καθηγητής Mark Lawton, μέλος του Βρετανικού Οργανισμού για τη Σεξουαλική Υγεία και τον HIV, έχει εξηγήσει τι πραγματικά συμβαίνει στο σώμα σου – και τι όχι- όταν κόβεις το σεξ.

Όχι, δεν ξαναγίνεσαι παρθένα

virginagain

Αστικοί μύθοι περί επανεμφάνισης του παρθενικού υμένα στις γυναίκες λόγω απουσίας σεξ, είναι τουλάχιστον αστείοι. Σύμφωνα με τον Lawton, κάθε «σφίξιμο» που μπορεί να νιώσει στην περιοχή του κόλπου μια γυναίκα, κάνοντας σεξ μετά από καιρό, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο άγχος! «Είναι σημαντικό να είσαι χαλαρή όταν κάνεις σεξ μετά από καιρό. Αν δεν χαλαρώσεις, οι μύες μπορούν να συσταλούν, προκαλώντας έντονο πόνο.»

i-just-had-sex-video-the-lonely-island

Είναι γνωστό πως κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης αλλά και στο τέλος της, ο οργανισμός μας  απελευθερώνει ενδορφίνες και ορμόνες «χαράς», που σου δίνουν την απόλυτη «ζω μια υπέροχη ζωή» αίσθηση. Άρα όταν σταματάς, τελειώνει ακαριαία και αυτό το χημικό «πάρτι» του οργανισμού σου και αρχίζεις νιώθεις συχνά άγχος και απογοήτευση. Ακόμα όμως και το σεξ με τον εαυτό σου, όπως είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο, δεν μπορεί να δώσει την ίδια χαρά σε σχέση  με εκείνο που γίνεται με παρέα. Σύμφωνα με έρευνα άνθρωποι που έκαναν συχνά σεξ, ανταποκρίνονταν πολύ καλύτερα σε στρεσογόνες καταστάσεις, σε σύγκριση με εκείνους που αυνανίζονταν ή έκαναν σεξ χωρίς διείσδυση.

Η έρευνα

Ο γιατρός Stuart Brody ζήτησε από κάποια ζευγάρια να κάνουν σεξ διείσδυσης  και από άλλα να κάνουν σεξ χωρίς διείσδυση ή να αυνανιστούν επί 2 εβδομάδες. Στο τέλος κάθε μέρας, τους ζητούσε να κάνουν τεστ μαθηματικών και εκφοράς δημοσίου λόγου. Μετρώντας την πίεση του αίματος, διαπίστωσε πως οι λάτρες του κολπικού σεξ ανταποκρίθηκαν πολύ καλύτερα στα τεστ, σε σχέση με τις άλλες ομάδες ζευγαριών.

Μειωμένες πιθανότητες εκδήλωσης ΣΜΝ

whssr

Μηδέν σεξ = Μηδενικές πιθανότητες για να κολλήσεις κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Προφανές.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις ουρολοιμώξεις και για κάθε λοίμωξη ή σύμπτωμα που σχετίζεται με το σεξ. Φυσικά, αν απέχεις από το σεξ με διείσδυση, αλλά προτιμάς άλλα παραλλαγές όπως το στοματικό έρωτα, εκεί απαιτούνται προφυλάξεις.

Πτώση της libido

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν κόβεις το σεξ;

Το να χάσεις το mojo σου είναι μια αρκετά πιθανή πραγματικότητα, καθώς όπως προαναφέραμε, το σώμα σου δεν βιώνει πια αυτή την έκρηξη ορμονών που προκαλεί το σεξ. Στους άντρες για παράδειγμα, η μείωση της συχνότητας του σεξ, μπορεί να μειώσει και τα επίπεδα τεστοστερόνης. Τι σημαίνει αυτό, σύμφωνα με τον Lawton:

«Το σεξ αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η libido και να μεγαλώνει η σεξουαλική επιθυμία. Μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης, σημαίνει μειωμένη επιθυμία.»

Στυτική δυσλειτουργία;

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν κόβεις το σεξ;

Σύμφωνα με τον Lawton, η πτώση των επίπεδων τεστοστερόνης, μπορεί να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι άντρες που έκαναν λιγότερο σεξ σε διάστημα εβδομάδων, αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο να έχουν στύση.

Θέμα αυτοπεποίθησης

Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν κόβεις το σεξ;

Συχνά το μόνο που μας χωρίζει από μια καλή σεξοβραδιά, είναι ο φόβος και το άγχος που συνοδεύει την χρόνια έλλειψη σεξ, προκαλώντας προβλήματα στύσης στους άντρες και κολπική ξηρότητα ή άλλες ενοχλήσεις στις γυναίκες.

«Ψυχολογικά, είναι το άγχος του να το σκέφτεσαι έντονα καθώς κάνεις σεξ ξανά, που προκαλεί αυτά τα προβλήματα.»λέει ο Lawton και συμπληρώνει: «Στο ιατρείο μου, συχνά βλέπουμε μεγαλύτερους ανθρώπους που έχουν χωρίσει ή έχουν χάσει τον άνθρωπο τους και προσπαθούν να γνωρίσουν νέους συντρόφους.»

Πηγή: rise.gr

Best of internet