H μητέρα του Μπεν ξεσπά: Ελπίζω να καίγεται στην κόλαση ο οδηγός του εκσκαφέα!

Gazzetta team
H μητέρα του Μπεν ξεσπά: Ελπίζω να καίγεται στην κόλαση ο οδηγός του εκσκαφέα!
Ξεσπά η μητέρα του Μπεν Νίνταμ, ενώ οι έρευνες στην Κω ολοκληρώθηκαν χωρίς να δώσουν σαφείς απαντήσεις.

Ξεσπά η μητέρα του Μπεν Νίνταμ, ενώ οι έρευνες στην Κω ολοκληρώθηκαν χωρίς να δώσουν σαφείς απαντήσεις, ωστόσο ενίσχυσαν τις εκτιμήσεις ότι έχασε τη ζωή του σε ατύχημα με εκσκαφέα, που χειριζόταν ο Μπάρκας, ο οποίος πέθανε πέρυσι.

«Ένας άνδρας πήρε το μυστικό στον τάφο. Οι αστυνομικοί αυτό πιστεύουν. Έχουν αρκετές πληροφορίες για να ξέρουν τι συνέβη. Κάποιος άλλος εμφανίστηκε, ο οποίος δούλευε για τον Ντίνο (Μπάρκα) όταν ήταν έφηβος. Έμαθε για τον Μπεν και ρώτησε μερικές φορές τον Ντίνο και συνέχισε να λέει “όχι, αδύνατον”, αλλά όταν το 2012 τον ξαναρώτησε, παραδέχτηκε: “Δεν ξέρω με σιγουριά, αλλά ναι, είναι δυνατόν”. Ο Ντίνος ήξερε. Φυσικά ήξερε. Ελπίζω να καίγεται στην κόλαση» λέει η τραγική μητέρα και συνεχίζει: «Πιστεύουν ότι είναι εκεί, αλλά δεν μπορούν να σκάψουν στους κήπους και τα σπίτια που έχουν χτιστεί ανά τα χρόνια. Θέλω να ξηλώσω όλο το νησί για να τον βρω. Κάποιος ξέρει πού είναι. Για όνομα του Θεού, βοηθήστε με να τον βρω. Ξέρουμε πως είναι νεκρός, αλλά πρέπει να τον βρούμε».

Οι ανακοινώσεις των βρετανών ερευνητών

Σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία ο μικρός Μπεν είναι πιθανόν να έχασε τη ζωή του σε ατύχημα κοντά στο αγροτόσπιτο που διέμενε κατά τη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών στην Κω.

Κατά τη νέα έρευνα στο νησί εντοπίστηκε και ένα αντικείμενο που ήταν στην κατοχή του παιδιού στο χρόνο εξαφάνισής του για το οποίο ο επικεφαλής των βρετανών σημείωσε με νόημα« Η ανάκτηση του αντικειμένου στο σημείο που βρέθηκε ενισχύει την εκτίμησή μου ότι κάποια μπάζα απομακρύνθηκαν από το αγροτόσπιτο λίγο μετά την εξαφάνισή του Μπεν»

Σε συνέντευξή τύπου με το πέρας των ερευνών δήλωσαν πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αντικείμενο ανήκε στον Μπεν, αλλά δεν θέλησαν να πουν τι ακριβώς είναι.

Ο Μπεν έχασε την ζωή του σε ατύχημα κοντά στο αγροτόσπιτο λέει ο βρετανός αστυνομικός

«Εγώ και η ομάδα μου γνωρίζουμε, ότι ένας εκσκαφέας χρησιμοποιήθηκε για τον καθαρισμό της περιοχής στις 24 Ιουλίου 1991, πίσω από το αγροτόσπιτο το οποίο ανακαίνιζε η οικογένεια Νίνταμ. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο Μπεν Νίνταμ έχασε τη ζωή του εξαιτίας ενός ατυχήματος που προκλήθηκε κοντά στο αγροτόσπιτο όπου εθεάθη τελευταία φορά να παίζει» δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς, από την αστυνομία του Νότιου Γιόρκσαϊρ.

«Τα γεγονότα που προηγήθηκαν αλλά και ακολούθησαν του περιστατικού έχουν διερευνηθεί ενδελεχώς από την ομάδα εμπειρογνωμόνων μου. Το γεγονός ότι δεν έχουμε ένα ακριβές πόρισμα στη διάρκεια της επίσκεψής μας στην Κω δεν αποκλείει τα γεγονότα που γνωρίζουμε ότι είναι αληθή» συνέχισε.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως περισσότερα από 70 αντικείμενα βρέθηκαν στην διάρκεια της έρευνας αλλά τα περιέγραψε ως μετρίου ενδιαφέροντος.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων πολλά αντικείμενα ανευρέθηκαν και στις δύο περιοχές. Κάποια από αυτά τα αντικείμενα θα σταλούν στην Αγγλία για περαιτέρω ανάλυση αλλά οφείλω να τονίσω ότι αυτή τη στιγμή τα περισσότερα είναι μικρής σημασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής των ερευνών.

Το προσωπικό αντικείμενο του Μπεν

«Ένα αντικείμενο που βρέθηκε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου έχει ιδιαίτερη σημασία για την έρευνα. Το αντικείμενο, το οποίο έχω δείξει προσωπικά στην οικογένεια του Μπεν, βρέθηκε στο δεύτερο χωράφι πολύ κοντά σε ένα αντικείμενο που χρονολογείται από το 1991. Είναι προσωπική μας εκτίμηση ότι το αντικείμενο βρισκόταν στην κατοχή του Μπεν κατά τον χρόνο της εξαφάνισής του. Η ανάκτηση του αντικειμένου στο σημείο που βρέθηκε ενισχύει την εκτίμησή μου ότι κάποια μπάζα απομακρύνθηκαν από το αγροτόσπιτο λίγο μετά την εξαφάνισή του Μπεν’», πρόσθεσε ο Τζον Κάζινς και ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθούν οι έρευνες στην Κω.

Η έρευνα στην Κω ξεκίνησε τον περασμένο μήνα και οι βρετανοί αστυνομικοί ερευνούσαν το ενδεχόμενο ο Μπεν να καταπλακώθηκε κατά λάθος από εκσκαφέα κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών.

Πηγή: thetoc.gr