Το Facebook και η Google συνεργάζονται για να «γεμίσουν» Internet τον κόσμο

Gazzetta team
Το Facebook και η Google συνεργάζονται για να «γεμίσουν» Internet τον κόσμο
Η Google και το Facebook ανακοίνωσαν πρόσφατα τα σχέδιά τους για μια επικείμενη συνεργασία με την κινέζικη εταιρεία China Soft Power Holdings με σκοπό να συνδέσουν μέσω καλωδίων Ίντερνετ υψηλής χωρητικότητας το Λος Άντζελες με το Χονγκ Κονγκ.

Το δίκτυο Pacific Light Cable Network (PLCN) θα επεκτείνεται σε απόσταση 12.800 χιλιομέτρων, διασχίζοντας υποθαλάσσια τον Ειρηνικό Ωκεανό, σε μία πρώτη προσπάθεια για την άμεση σύνδεση των δύο τοποθεσιών, αναφέρουν οι εταιρείες σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Το PLCN αναμένεται να χειρίζεται περίπου 120 terabytes ανά δευτερόλεπτο, δηλαδή αρκετά ώστε να μπορούν να πραγματοποιούνται ταυτόχρονα 80 εκατομμύρια τηλεδιασκέψεις μεταξύ Λος 'Αντζελες και Χονγκ Κονγκ, αναφέρει ο Μπράιν Κουίγκλι της Google, υπεύθυνος για τις υποδομές του δικτύου. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το PLCN θα είναι το έκτο υποθαλάσσιο καλώδιο στο οποίο η Google έχει μερίδιο ιδιοκτησίας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα Phys.org, η Google και το Facebook συνεργάζονται με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Pacific Light Data Communication και την εταιρεία υποθαλάσσιων επικοινωνιών TE SubCom για την ανάπτυξη του δικτύου, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 2018.

Η Microsoft και το Facebook είχαν συνάψει, στις αρχές του έτους, σύμφωνο συνεργασίας για την ανάπτυξη ενός καλωδίου Ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων το οποίο θα διέσχιζε υποθαλάσσια τον Ατλαντικό Ωκεανό. Το δίκτυο, μήκους 6.600 χιλιομέτρων, θα είναι το πρώτο που θα ενώνει τις ΗΠΑ και τη Νότια Ευρώπη, από τη Βόρεια Βιρτζίνια μέχρι την Ισπανία.

Το δίκτυο «MAREA» αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2017 και στόχο θα έχει να καλύπτει την ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση των εταιρειών τεχνολογίας για ταχείες και αξιόπιστες συνδέσεις.

Πηγή: protothema.gr