+slo-gun

Ο Τραμπ επιμένει να λέει για «στημένες εκλογές» και η Κλίντον προηγείται σταθερά στις δημοσκοπήσεις

Ο Τραμπ επιμένει να λέει για «στημένες εκλογές» και η Κλίντον προηγείται σταθερά στις δημοσκοπήσεις

Σημαντική μεταστροφή στην ψήφο των γυναικών, που δίνει ισχυρό προβάδισμα 6 ποσοστιαίων μονάδων στην Χίλαρι Κλίντον.

Ο Τραμπ επιμένει να λέει για «στημένες εκλογές» και η Κλίντον προηγείται σταθερά στις δημοσκοπήσεις

Ευρισκόμενος σε δυσχερή θέση, ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε σήμερα ότι η εκλογική διαδικασία είναι στημένη υπέρ της Χίλαρι Κλίντον, καταγγέλλοντας τα μέσα ενημέρωσης, αλλά εκφράζοντας επίσης και «υπόνοιες» για την διεξαγωγή της ίδιας της ψηφοφορίας.

Η τελευταία δημοσκόπηση NBC/WSJ δίνει στη Χίλαρι Κλίντον προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο (48% έναντι 37%). Άλλη δημοσκόπηση, των ABC/Washington Post, φέρνει και πάλι επικεφαλής την υποψήφια των Δημοκρατικών, αλλά με μικρότερη διαφορά, 47% έναντι 43%. «Έχασα μεγάλο αριθμό γυναικών ψηφοφόρων με βάση γεγονότα που δεν έχουν συμβεί ποτέ.

Τα μέσα ενημέρωσης στήνουν τις εκλογές!» δήλωσε σήμερα μέσω του Twitter ο Τραμπ, έπειτα από τις καταγγελίες σειράς γυναικών εις βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση.

Τη στιγμή που πολιτικοί και των δύο στρατοπέδων ανησυχούν για τις συνέπειες των εμπρηστικών δηλώσεων του απρόβλεπτου προεδρικού υποψήφιου, που διατυπώνονται συχνά μπροστά σε ηλεκτρισμένα πλήθη, ο υποψήφιος του Τραμπ για την αντιπροεδρία Μάικ Πενς προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα.

«Φυσικά θα δεχθούμε το αποτέλεσμα των εκλογών», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι ο Τραμπ καταγγέλλει πάνω απ΄όλα την «μονολιθική υποστήριξη» των μεγάλων μέσων ενημέρωσης προς την υποψήφια των Δημοκρατικών. Ομως , λίγες ώρες μετά ο Τραμπ συνέχιζε: ζήτημα εγκυρότητας των εκλογών τίθεται και σε πολλά εκλογικά κέντρα. Χωρίς όμως να διευκρινίσει αν εννοεί κάτι συγκεκριμένο. Ορισμένοι παρατηρητές φοβούνται μήπως οι επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις για την εποπτεία μίας ψηφοφορίας που παρουσιάζεται εκ προοιμίου «ανέντιμη» εκληφθούν ως ενθάρρυνση για κινήσεις εκφοβισμού την ημέρα των εκλογών.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Πολ Ράιαν παρενέβη εκφράζοντας τη σαφή αντίθεσή του: «Η δημοκρατία μας βασίζεται στην εμπιστοσύνη στο αποτέλεσμα των εκλογών και ο Πολ Ράιαν είναι απολύτως πεπεισμένος ότι οι πολιτείες θα διεξαγάγουν αυτές τις εκλογές με απόλυτη ακεραιότητα», δήλωσε η εκπρόσωπός του Ασλι Στρονγκ. Άλλη πηγή ανησυχίας για τον Ντόναλντ Τραμπ, το «CBS battleground tracker», που παρακολουθεί την ισορροπία δυνάμεων σε πολιτείες- κλειδιά της εκλογικής αναμέτρησης, διαπιστώνει σημαντική μεταστροφή στην ψήφο των γυναικών, που δίνει ισχυρό προβάδισμα 6 ποσοστιαίων μονάδων στην Χίλαρι Κλίντον.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 70% των αμερικανών ψηφοφόρων δεν θεωρεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ σέβεται τις γυναίκες. Ο υποψήφιος του Grand Old Party εμφανίζεται όλο και περισσότερο επιθετικός, ενώ η αντίπαλός του σιωπά κερδίζοντας πολύτιμους πόντους καθώς πλησιάζει η τρίτη και τελευταία τηλεμαχία, το βράδυ της Τετάρτης στο Λας Βέγκας. 

Best of internet