Ο Γιώργος Μαυρίδης θέλει τη βοήθειά μας για να γίνει κάτι υπέροχο (pics & vid)

Gazzetta team
Ο Γιώργος Μαυρίδης θέλει τη βοήθειά μας για να γίνει κάτι υπέροχο (pics & vid)
«Τα παιδιά δεν αγαπούν τον πόλεμο, αλλά αγαπούν τα παραμύθια» λέει ο συμπαρουσιαστής του World Party, συμβάλλοντας στη διάδοση του παραμυθιού για προσφυγόπουλα.

«Το ταξίδι της Χαλιμά» είναι ένα βιβλίο που σκοπό έχει να κρατήσει συντροφιά σε παιδιά πρόσφυγες στο ταξίδι τους από την Ελλάδα προς τις χώρες προορισμού τους, αλλά και να ενημερώσει ευχάριστα τα υπόλοιπα παιδιά για το δύσκολο ταξίδι των προσφύγων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Βασίστηκε σε παραδοσιακά συριακά λαϊκά παραμύθια και μιλάει για τη Χαλιμά που θέλει να φτάσει στη γη της βροχής. Για να τα καταφέρει πρέπει να περάσει από πολλές χώρες στις οποίες θα κάνει πολλούς καινούργιους φίλους.

Εδώ και περίπου ένα μήνα η Χαλιμά, η πρωταγωνίστρια του διαπολιτισμικού παραμυθιού που δημιούργησε η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία θεάτρου Mermiξ, με τη συνεργασία δεκάδων εθελοντών ταξιδεύει σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, σε όλη την Ελλάδα.

«Εχουμε ήδη περίπου 1.000 downloads από την ιστοσελίδα μας και γνωρίζουμε ότι μέλη ΜΚΟ, διαβάζουν το παραμύθι σε προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται σε διάφορα κέντρα, από την Αλεξανδρούπολη έως την Αθήνα» αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Καλαϊτζίδης από τη δημιουργική ομάδα.

Μάλιστα, όπως συμπληρώνει, οι εθελοντές εκτός από το να αφηγούνται την ιστορία στα παιδιά, φορούν αυτοσχέδια κοστούμια και τα εμπλέκουν σε ένα δημιουργικό παιχνίδι.

Στο πλαίσιο προώθησης του παραμυθιού «Το ταξίδι της Χαλιμά», οtattoo artist και συμπαρουσιαστής του World Party, Γιώργος Μαυρίδης, διάβασε πρόσφατα αποσπάσματα σε βίντεο που γυρίστηκε από τους δημιουργούς, ζητώντας την οικονομική στήριξηόλων, για να εκτυπωθούν και να διανεμηθούν δωρεάν, χιλιάδες βιβλία του παραμυθιού, καθώς η ανάγκη για μόρφωση και ψυχαγωγία των παιδιών είναι μεγάλη.

Ο Γιώργος Μαυρίδης στέλνει το δικό του μήνυμα για το "Ταξίδι της Χαλιμά" και ζητάει την βοήθεια όλων μας για να εκτυπωθούν 15.000 βιβλία για τα παιδιά πρόσφυγες, που το έχουν τόσο πολύ ανάγκη.

Το βιβλίο χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες. Η πρώτη είναι εικονογραφημένη για τους μικρούς αναγνώστες. Οι επόμενες είναι διαδραστικές. Τα παιδιά μπορούν να χρωματίσουν τις εικόνες, να γράψουν τις δικές τους ιστορίες, σκέψεις και ζωγραφιές. Κάθε βιβλίο θα συνοδεύεται από μπογιές και στυλό.

Το βιβλίο θα διατίθεται δωρεάν, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. Η έντυπη έκδοση θα διανεμηθεί στα παιδιά των προσφύγων κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα. Στόχος είναι να τυπωθούν και να διανεμηθούν 15000 περίπου αντίτυπα.

Η ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου είναι διαθέσιμη εδώ σε διάφορες γλώσσες και είναι δωρεάν για να την κατεβάσετε, να την τυπώσετε και να τη μοιραστείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ στο:t hejourneyofhalima.com

Πηγή: thetoc.gr