Υπόθεση Γιακουμάκη: Λεπτομέρειες σοκ αποκαλύπτει το βούλευμα για το δωμάτιο 212

Gazzetta team
Υπόθεση Γιακουμάκη: Λεπτομέρειες σοκ αποκαλύπτει το βούλευμα για το δωμάτιο 212
Λεπτομέρειες – σοκ για τα άγρια καψώνια, που συχνά έπαιρναν τη μορφή βασανιστηρίων σε βάρος του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη, αποκαλύπτονται για πρώτη φορά, μέσα από τα βούλευματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και Εφετών Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, βάσει αυτών των βουλευμάτων θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Ιωαννίνων, στην πρώτη δίκη στις 20 Οκτωβρίου, θα είναι ο διευθυντής της σχολής, μια καθηγήτρια του φοιτητή και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Το κατηγορητήριο -σύμφωνα με την εφημερίδα- είναι καταπέλτης αφού καταλογίζει στους υπεύθυνους της σχολής ότι συγκάλυπταν τους 8 σπουδαστές – που είναι γνωστοί ως “σκληρή ομάδα των Κρητικών”.

Στα δικαστικά έγγραφα αποκαλύπτονται τα 10 μαρτύρια του άτυχου 20χρονου στο δωμάτιο 212 της Γαλακτοκομικής Σχολής ή στους διαδρόμους για περίπου 3 μήνες!

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι υπεύθυνοι της σχολής ενώ γνώριζαν ότι οι σπουδαστές ασκούσαν καθημερινά σωματική και ψυχολογική βία σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ενώ γνώριζαν επίσης ότι είχαν προκαλέσει και επικίνδυνη σωματική βλάβη στον άτυχο σπουδαστή, δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια για πειθαρχική διερεύνηση.

Επιπλέον, ο πρώτος κατηγορούμενος, διευθυντής τότε της Σχολής, ουδέποτε συγκάλεσε το πειθαρχικό συμβούλιο προκειμένου να ελέγξει τα καταγγελλόμενα και να επιβάλει στους εμπλεκόμενους πειθαρχική ποινή. Επίσης, η καθηγήτρια, υπεύθυνη της φοιτητικής εστίας, ουδέποτε ζήτησε τη σύγκληση του πειθαρχικού συμβουλίου βάσει κατηγορητηρίου.

Πηγή: topontiki.gr