Η Γαλλία τίμησε τα θύματα του μακελειού στη Νίκαια

Gazzetta team
Η Γαλλία τίμησε τα θύματα του μακελειού στη Νίκαια
Με μια εθνική τελετή μνήμης η Γαλλία απέτισε φόρο τιμής στα 86 θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης πριν από τρεις μήνες στη Νίκαια.

«Η απειλή είναι μεγάλη, ο πόλεμος θα είναι μακρύς», τόνισε κατά τη διάρκεια της τελετής ο γάλλος πρόεδρος Ολάντ.

Με μουσική, μαρτυρίες και σε ατμόσφαιρα κατάνυξης η Γαλλία απέτισε τον εθνικό φόρο τιμής που όφειλε στη μνήμη των θυμάτων της Νίκαιας σύμφωνα με το δημοσίευμα της deutsche welle.

Χρειάσθηκαν τρεις μήνες για να οργανωθεί η σημερινή τελετή παρουσία του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, σύσσωμης της πολιτικής τάξης, αλλά και των οικογενειών των θυμάτων.
Η δυσκολία οφείλεται στις 19 διαφορετικές εθνικότητες των θυμάτων, ενώ πολλοί από τους 600 τραυματίες παρέμειναν για μεγάλο διάστημα νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία.

Μήνυμα αποφασιστικότητας κατά της τρομοκρατίας από τον Ολάντ

Για λόγους ασφάλειας η τελετή δεν έγινε στην παραθαλάσσια λεωφόρο του μακελειού, μέρος της οποίας έχει μετατραπεί σε μνημειακό χώρο από τα λουλούδια και τις αφιερώσεις, αλλά στον συμβολικό για τη Νίκαια Λόφο του Κάστρου, με πανοραμική θέα στην πόλη.

Η τελετή ξεκίνησε με τη μαρτυρία νεαρής που έχασε τους οικείους της και την ανάγνωση των ονομάτων των 86 νεκρών, αλλά και μουσική πριν πάρει τον λόγο ο Φρανσουά Ολάντ.
Όπως υπογράμμισε, «η σημερινή τελετή είναι για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και τη συμπόνια σύσσωμου του γαλλικού έθνους στα θύματα του τρομοκράτη, που με την προμελετημένη πράξη του είχε ένα και μοναδικό σκοπό: να σπείρει τον θάνατο. Στις 14 Ιουλίου κτυπήθηκε η ενότητα του έθνους, η φιλοξενία, η γλυκύτητα της ζωής.

Η διαβολική όμως αυτή προσπάθεια θα αποτύχει», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ, για να προσθέσει ότι «είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε. Η απειλή είναι μεγάλη, ο πόλεμος θα είναι μακρύς».

Πηγή: iefimerida.gr