Συρία: Μάχες για την κατάληψη του προπυργίου των τζιχαντιστών Νταμπίκ

Gazzetta team
Συρία: Μάχες για την κατάληψη του προπυργίου των τζιχαντιστών Νταμπίκ
Οι αντάρτες προσπαθούν να απομονώσουν κι ένα διπλανό χωριό, στην προσπάθειά τους, ν' αποκόψουν πλήρως τους τζιχαντιστές.

Ένοπλοι αντάρτες με την υποστήριξη της Τουρκίας, πραγματοποιούν επιθέσεις για την κατάληψη του συμβολικά σημαντικού για τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, προπυργίου, Νταμπίκ, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Συρίας, δήλωσε οπλαρχηγός των ανταρτών.

Την εξέλιξη αυτή, επιβεβαίωσε από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ την κατάληψη κι άλλων δύο χωριών (Irshaf, Ghaitun) από τους αντάρτες επιβεβαιώνει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία. Παράλληλα, οι αντάρτες προσπαθούν ν' απομονώσουν κι ένα διπλανό χωριό, στην προσπάθειά τους, ν' αποκόψουν πλήρως τους τζιχαντιστές.

Το Νταμπίκ, έχει ουσιαστική συμβολική αξία για τους τζιχαντιστές, καθώς συνδέεται με μια αποκαλυπτική προφητεία των μουσουλμάνων, ενώ γι αυτό το λόγο, φυλάσσεται από δύναμη 1.200 τζιχαντιστών, σύμφωνα με το παραπάνω αναφερόμενο παρατηρητήριο.

Πηγή: protothema.gr