+slo-gun

Βιασμούς ακόμα και δίχρονων παιδιών είχε στον υπολογιστή του ο 64χρονος Ροδίτης

Βιασμούς ακόμα και δίχρονων παιδιών είχε στον υπολογιστή του ο 64χρονος Ροδίτης

Βιασμούς ακόμα και δίχρονων παιδιών είχε στον υπολογιστή του ο 64χρονος Ροδίτης

Ποινή κάθειρξης 7 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ επέβαλε χθες το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου στον 64χρονο κατηγορούμενο για πορνογραφία ανηλίκων, κατά συνήθεια. Το δικαστήριο δεν μείωσε την πρωτόδικη ποινή του κατηγορούμενου ο οποίος, χθες, απολογούμενος, ομολόγησε ότι είχε δει το παράνομο πορνογραφικό υλικό αναγνωρίζοντας το λάθος του!

Ο 64χρονος, που είχε συλληφθεί την 19η Νοεμβρίου 2009, είχε αρχικώς υποστηρίξει ότι κατέβασε από το διαδίκτυο πορνογραφικό υλικό χωρίς να γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται, ενώ απολογούμενος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, υποστήριξε ότι ενώ συμμετείχε σε φόρουμ στο διαδίκτυο είδε συγκεκριμένη διεύθυνση την οποία και επισκέφθηκε και εκεί βρήκε το πορνογραφικό υλικό το οποίο και κατέβασε, προκειμένου στη συνέχεια να ενημερώσει για την ύπαρξή του τις διωκτικές αρχές της Αμερικής.

Επεσήμανε εξάλλου ότι το υλικό αυτό, που ο ίδιος είχε στον υπολογιστή του, δεν διακινήθηκε μέσω του διαδικτύου σε τρίτους. Ο 64χρονος διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο ίδιος διέθεσε υλικό παιδικής πορνογραφίας σε τρίτους χρήστες του διαδικτύου, είτε δωρεάν είτε από κερδοσκοπία, υποστηρίζοντας ότι αυτό μπορεί να διαπιστωθεί από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εκλήματος.

Ακόμα και βιασμούς δίχρονων παιδιών είχε στον υπολογιστή του!

Οι αστυνομικοί που επιλήφθησαν της σχετικής έρευνας πάντως, σοκαρίστηκαν από τα όσα τερατώδη βρέθηκαν συγκεκριμένα στον υπολογιστή του 64χρονου. Υπήρχαν τουλάχιστον 74 videos, στα οποία εμφανίζονταν ανήλικοι (από  δύο ετών!) να έχουν σεξουαλική επαφή με άλλα ανήλικα άτομα, αλλά και με ενηλίκους.

Μερικά από τα βίντεο είναι ιδιαίτερης σκληρότητας, αφού αφορούν βιασμούς ανηλίκων από ενήλικους. Ενδεικτικά αναφέρεται στη δικογραφία ένα video στο οποίο φαίνεται ένα κορίτσι ηλικίας περίπου δύο ετών να βιάζεται παρά φύση και να κλαίει την ώρα του βιασμού του!

Οι αστυνομικοί εκτύπωσαν και προσκόμισαν δεκαεννέα σελίδες με μερικά στιγμιότυπα των videos πορνογραφίας ανηλίκων που βρέθηκαν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του κατηγορούμενου που προκαλούν σoκ!

Πώς τον βρήκαν οι αστυνομικοί

Στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος περιήλθε μέσω της Ιντερπόλ έγγραφο των αστυνομικών αρχών του Λουξεμβούργου με το οποίο γινόταν γνωστό ότι κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 2009 είχε γίνει έρευνα σε εξυπηρετητή server εταιρείας με έδρα το Λουξεμβούργο και διαπιστώθηκε ότι είχαν "κατέβει" εικόνες πορνογραφίας ανηλίκων. Οι έρευνες που ακολούθησαν οδήγησαν στον εντοπισμό των χρηστών που προμηθεύτηκαν – κατέβασαν τις εικόνες αυτές.

Όσον αφορά την Ελλάδα, οι αρχές του Λουξεμβούργου διαπίστωσαν την εμπλοκή άγνωστου μέχρι σήμερα αριθμού Ελλήνων χρηστών του ίντερνετ οι οποίοι με χρήση 158 ηλεκτρονικών ιχνών των ελληνικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών διαδικτύου προμηθεύτηκαν το υλικό παιδικής πορνογραφίας το οποίο περιέχεται σε ψηφιακούς δίσκους που απεστάλησαν στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Διατάχθηκε η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών. Μεταξύ άλλων το έγγραφο που έλαβαν οι αστυνομικοί ανέφερε ότι συγκεκριμένος χρήστης διεύθυνσης IP είχε αποπειραθεί να προμηθευτεί μια από τις επίμαχες εικόνες. Η εταιρεία στην οποία είναι καταχωρημένη η εν λόγω ΙΡ ενημέρωσε τους αστυνομικούς με έγγραφό της ότι η διεύθυνση αυτή στη συγκεκριμένη ημεροχρονολογία αντιστοιχούσε σε συνδρομήτρια ηλικίας 57 ετών κάτοικο Ρόδου.

Κλιμάκιο των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πήγε στη Ρόδο και στο σπίτι της 57χρονης το πρωί της 19ης Νοεμβρίου 2009. Εκεί βρέθηκε ο 64χρονος ο οποίος και δήλωσε αποκλειστικός χρήστης του ηλεκτρονικού υπολογιστή που υπήρχε στο σπίτι. Κατά τη διάρκεια της έρευνας διαπιστώθηκε ότι υπήρχε αποθηκευμένο εντός του ηλεκτρονικού υπολογιστή του πλήθος αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων. Στον υπολογιστή του βρέθηκε εγκατεστημένο ειδικό λογισμικό ανταλλαγής αρχείων, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα στο χρήστη να προμηθεύεται και να διανέμει αρχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα στον υπολογιστή του.

Από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του κατηγορούμενου κατασχέθηκαν τρείς σκληροί δίσκοι και δημιουργήθηκε ένας ψηφιακός δίσκος που περιέχει αντίγραφα των 74 αρχείων με το υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Στην πορεία μετά από έλεγχο από ειδικά εργαστήρια της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε σκληρό δίσκο που κατασχέθηκε διαπιστώθηκε ότι είχε επισκεφθεί ιστότοπους με παιδική πορνογραφία και στο παρελθόν.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης.

Πηγή: newsit.gr

Best of internet