Καρέ καρέ η επίθεσης στον αιγύπτιο ψαρά όπως καταγράφηκε στη δίκη της

Gazzetta team
Καρέ καρέ η επίθεσης στον αιγύπτιο ψαρά όπως καταγράφηκε στη δίκη της
Καρέ καρέ περιέγραψε ο Αιγύπτιος ψαράς Άχμεντ Αμπού την επίθεση που δέχτηκε στο σπίτι του στο Πέραμα, τον Ιούνιο του 2012, καταθέτοντας στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. «Είμαι μουσουλμάνος και μελαμψός, γι αυτό μου επιτέθηκαν» είπε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας προσθέτοντας πως δεν είχε διαφορές με κανέναν. «Στην Ιχθυόσκαλα, υπάρχουν τρία τέσσερα άτομα, έμποροι, που πουλάνε ψάρια και στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή. Δεν είχαμε διαφορές με κανέναν».

«Ήταν σαν να γινόταν σεισμός»

«Ξυπνήσαμε από τον θόρυβο, ήταν σαν να γινόταν σεισμός, ακούγαμε χτυπήματα στο πλαϊνό παράθυρο» είπε ο Άχμεντ Αμπού και συνέχισε την αφήγηση του λέγοντας: «Είδα πέντε άτομα που ήταν κάτω από το παράθυρο, αργότερα αναγνώρισα στην αστυνομία τρία άτομα από αυτούς. Δεν ήταν πολύ ψηλοί, μόνο ένας ξανθός ήταν πιο γεμάτος, οι άλλοι ήταν αδύνατοι. Φορούσαν όλοι μαύρες μπλούζες, σε μερικές μπλούζες υπήρχαν γράμματα, όταν βλέπω το γράμμα Χ, ξέρω ...Όταν είδα τα γράμματα, ήξερα ότι αυτοί είναι Χρυσή Αυγή».

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως τα μέλη της ομάδας που τους επιτέθηκαν κρατούσαν σίδερα και με αυτά έσπασαν κομμάτια του παραθύρου του σπιτιού. «Είδα καλά 15 άτομα», είπε.

«Φωνάζαμε κι εγώ και τα αδέλφια μου βοήθεια, για να ξυπνήσει η γειτονιά να μας προλάβει. Ο Μοχάμεντ άνοιξε το παράθυρο και τους είδε. Έβριζαν, έλα να σου κάνω, έλα να σου δείξω. Συνεχίζοντας την κατάθεση του υποστήριξε πως όταν πήγε στο τμήμα αναγνώρισε τη φωνή του ενός. «Εκείνος ήταν που έβριζε πιο πολύ, σαν να ήταν αρχηγός. Εκείνος μας είπε "βγείτε έξω". Εκείνος μιλούσε πιο πολύ, οι άλλοι χτυπούσαν πιο πολύ. Πέταξαν και έναν πυροσβεστήρα μέσα στο σπίτι. Αν βγαίναμε έξω, θα μας είχαν σκοτώσει.

Ο μάρτυρας τόνισε πως είναι εκατό τοις εκατό σίγουρος πως αναγνωρίζει τους δράστες της επίθεσης :«τους είδα φάτσα με φάτσα, σαν να διαβάζω βιβλίο, τόσο κοντά» είπε.

Πρόεδρος: Έχετε δεχθεί απειλές;

Μάρτυρας: Όχι. Πριν από αυτό, τίποτα.

Πρόεδρος: Μετά από αυτό;

Μάρτυρας: Μετά, υπήρχαν άτομα που με έπαιρναν και με έβριζαν, με απόκρυψη.

Πρόεδρος: Τι έλεγαν ακριβώς; πείτε μας.

Μάρτυρας: «Θα σου γ... τη μάνα». (...) .Το μυαλό μου πάει σε αυτούς που ήλθαν να μας σκοτώσουν.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, την επόμενη της επίθεσης είχε δεχθεί απόρρητη κλήση όπου ο καλών του είπε πως «θέλουμε να συναντηθούμε για όσα έγιναν χθες» και του πρότεινε αποζημίωση: «εγώ του είπα να δούμε τι θα γίνει με τον Αμπουζίντ που είναι στο νοσοκομείο»

Η αναγνώριση

Αναφερόμενος δε στον φίλο του που κοιμόταν στην ταράτσα του σπιτιού και δέχτηκε βάναυση επίθεση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο μάρτυρας είπε πως ήταν γεμάτος αίματα. «Θα πεθάνω, να με προλάβετε», έλεγε και ξανάλεγε ο Αμπουζιντ, ήταν όλος αίματα, όλος, δεν έβλεπα το πρόσωπο του και το κεφάλι του από το αίμα. Το σαγόνι του ήταν στραβό, εγώ έλεγα ότι θα πεθάνει στα χέρια μας».

Η υπεράσπιση των κατηγορουμένων επανήλθε με το αίτημα της να αναμειχθούν οι κατηγορούμενοι με άλλους, ώστε να γίνει «όπως πρέπει» η αναγνώριση. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα και μετέθεσε τη διαδικασία της αναγνώρισης για την επόμενη συνεδρίαση, οπότε και θα προσαχθεί βιαίως ο κατηγορούμενος Δημήτρης Αγριογιάννης, που είναι απών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή διαδικασία διεξήχθη παρουσία της ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνας Κούνεβα, η οποία δήλωσε τη συμπαράστασή της στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, ενώ είπε πως θα ενημερώσει σχετικά με την ακροαματική διαδικασία το Ευρωκοινοβούλιο.

Πηγή: newsbeast.gr