12 χρόνια χωρίς τον Βλάσση Μπονάτσο (pics & vids)

Gazzetta team
12 χρόνια χωρίς τον Βλάσση Μπονάτσο (pics & vids)
Ο Βλάσσης δεν σου έφτανε ποτέ. Ήθελες πάντα λίγο ακόμη.

Ασυμβίβαστος ροκάς, σόουμαν, ηθοποιός, παρουσιαστής, σαρωτική προσωπικότητα που κατάφερνε να μαγνητίζει το κοινό και τους συνομιλητές του. Νευρώδης, με εκρηκτική ενέργεια ο Βλάσσης Μπονάτσος ήταν ένας από τους πιο δημιουργικούς ανθρώπους της γενιάς του. Ασυγκράτητος. Χειμαρρώδης. Ειλικρινής. Αληθινός. Χωρίς προσωπείο, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Με γλώσσα απλή και μια γλυκιά αναίδεια, έγινε το πειραχτήρι της Ελλάδας δίνοντας ατάκες κάθε φορά που άνοιγε το χαρισματικό του στόμα. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω και την ατυχία να έχω μόλις 5 λεπτά συνομιλίας μαζί του. Ο Βλάσσης δεν σου έφτανε ποτέ. Ήθελες πάντα λίγο ακόμη.

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Νοεμβρίου 1949. Γιος δικαστικού και καθηγήτριας πιάνου, σπούδασε υποκριτική στο Λονδίνο. Ξεκίνησε την καριέρα του δημιουργώντας το μουσικό ροκ συγκρότημα Πελόμα Μποκιού, στις αρχές της δεκαετίας του 1970.


Πρωταγωνίστησε στην θρυλική θεατρική παράσταση "Εβίτα" στις αρχές της δεκαετίας του 1980 με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ο Βλάσσης Μπονάτσος υποδύθηκε τον Τσε. Έπαιξε μαζί της και την περίοδο 1983-1984 στην παράσταση Βίκτωρ Βικτώρια. Με την Βουγιουκλάκη, εκτός από επαγγελματική, η σχέση του ήταν και προσωπική. Για περίπου 5 χρόνια έζησαν ένα ειδύλλιο και όταν τελείωσε, οι δύο καλλιτέχνες παρέμειναν καλοί φίλοι, μιλώντας με σεβασμό ο ένας για τον άλλο.



Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητός από την τηλεοπτική του παρουσία. Παρουσίασε τηλεπαιχνίδια, ενώ πολύ συχνά τον καλούσαν ως guest σε εκπομπές λόγου και σήριαλ. Οι Απαράδεκτοι στο Mega, το Vlass back στον ΣΚΑΙ, το Άλλα κόλπα στο Mega, το Με φόρα στον ΑΝΤ1, το Να η ευκαιρία στο Mega, "εκτόξευσαν" το κασέ και τη φήμη του Βλάσση Μπονάτσου.


Ο Βλάσσης Μπονάτσος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο στις 14 Οκτωβρίου, στις 5 τα ξημερώματα. Οι γιατροί είπαν ότι ήταν ήδη νεκρός όταν έφτασε. Νωρίτερα, είχε νιώσει δυσφορία, σύντομα έπεσε σε κώμα και πέθανε στο σπίτι του όπου βρισκόταν με τη σύζυγό του Μάρθα Κουτουμάνου. Η είδηση έσκασε σαν βόμβα το πρωί. Ραδιόφωνα, internet, τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία μιλούσαν για τον ξαφνικό χαμό του. Αρχικά οι γιατροί μίλησαν για ανακοπή καρδιάς. Ωστόσο το πόρισμα της καθηγήτριας Χαράς Σπηλιοπούλου, (Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών) που έκανε την ιατροδικαστική εξέταση, βεβαίωσε πως η αιτία του θανάτου του ήταν η αποφρακτική οιδηματώδης λαρυγγίτιδα. Ήταν 54 ετών.



Πηγή: lifo.gr