Πάνω από τους μισούς Σκωτσέζους θα στηρίξουν την ανεξαρτησία τους αν γίνει Brexit

Gazzetta team
Πάνω από τους μισούς Σκωτσέζους θα στηρίξουν την ανεξαρτησία τους αν γίνει Brexit
Περισσότεροι από τους μισούς Σκωτσέζους, πρόκειται να στηρίξουν την ανεξαρτητοποίηση της χώρας τους από το Ηνωμένο Βασίλειο, αν οι συντηρητικοί επιμείνουν στο να οδηγήσουν τη Μεγάλη Βρετανία εκτός Ευρώπης.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε, σε ενδεχόμενο τέτοιο δημοψήφισμα,, αν εξαιρεθούν οι αναποφάσιστοι, τότε το ποσοστό αυτών που θέλουν μια ανεξάρτητη Σκωτία, ανέρχεται στο 55%, ενώ οι φαν του Ηνωμένου Βασιλείου συγκεντρώνουν το 45%.

Ο Ντέρεκ ΜακΚέι, του SNP (Εθνικιστικό Κόμμα Σκωτίας) είπε ότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα της έρευνας αοπκαλύπτει ότι η μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού, υποστηρίζει τη στάση της Σκωτσέζικης κυβέρνησης, μετά και το αποτέλεσμα για Brexit. «Είπαμε ότι θα κυνηγήσουμε όλες τις δυνατές επιλογές, ώστε να διατηρηθεί η Σκωτία μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται φυσικά, και ένα δημοψήφισμα, αν ξεκαθαρίσει πως κάτι τέτοιο αποτελεί την καλύτερη κίνηση για τη Σκωτία. Η έρευνα αποδεικνύει ότι ο λαός στηρίζει αυτή την πολιτική».

«Ένα σκληρό Brexit, εκτός της ευρωπαϊκής αγοράς θα ήταν καταστροφικό για τη Σκωτία, με τεράστια απώλεια θέσεων εργασίας, επενδύσεων και κοινωνικές προστασίες, πράγματα πολύ απαραίτητα για την κοινωνία και την οικονομία μας», είπε ο ΜακΚέι.

Η έρευνα διεξήχθη από την BMG για λογαριασμό της εφημερίδας The Herald.

Πηγή: protothema.gr