Οι συμβολαιογράφοι προειδοποιούν ότι έρχεται τσουνάμι πλειστηριασμών

Gazzetta team
Οι συμβολαιογράφοι προειδοποιούν ότι έρχεται τσουνάμι πλειστηριασμών
Μέχρι 16 Φεβρουαρίου 2016 μόνο στο Ειρηνοδικείο Αθηνών εκκρεμούσαν 40.000 διαταγές πληρωμών αποκαλύπτουν οι συμβολαιογράφοι.

Τσουνάμι- πλειστηριασμών φοβούνται οι συμβολαιογράφοι που ζητούν μέτρα από την κυβέρνηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας την ώρα που δέχονται επιθέσεις και απειλές για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία.

Σε συνέντευξή τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης σημείωσαν, ότι όπως διαφαίνεται θα υπάρξει επιτάχυνση της διαδικασίας των πλειστηριασμών και αποκάλυψαν πως μέχρι 16 Φεβρουαρίου 2016 μόνο στο Ειρηνοδικείο Αθηνών εκκρεμούσαν 40.000 διαταγές πληρωμών, πολλές από τις οποίες συνδέονται άμεσα με πλειστηριασμούς ακινήτων και αγροτεμαχίων.

Ζήτησαν, ακόμα, να προστατευτεί η διαδικασία των πλειστηριασμών για το καλό του πολίτη και της τήρησης της νομιμότητας ενώ μίλησαν και για επιθέσεις και απειλές που δέχονται από πολίτες που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουν το σπίτι τους.

Οι συμβολαιογράφοι κάλεσαν την κυβέρνηση να νομοθετήσει άμεσα μέτρα και να θέσει όρια για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς ενώ ήδη έχει γίνει γνωστό ότι υπό το βάρος των αντιδράσεων ο πρωθυπουργός ζήτησε να υπάρξει σχετική τροπολογία.

Κατόπιν απόφασης της συντονιστικής επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, σήμερα απείχαν από τους πλειστηριασμούς και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα λάβουν τις αποφάσεις και θα καθορίσουν το πλαίσιο των αντιδράσεων τους.

NΔ: Μια μέρα πριν το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση υπόσχεται να φέρει ρύθμιση

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζοντας τις πληροφορίες που εμφανίζουν τον πρωθυπουργό να έχει δώσει εντολή για την προώθηση τροπολογίας που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία για οφειλές προς το δημόσιο τις συνδέει με σκοπιμότητες που αφορούν στο συνέδριο που αρχίζει την Πέμπτη. Και θυμίζει πως η ΝΔ στη ΔΕΘ υποσχέθηκε πάγωμα πλειστηριασμών για χρέη προς το δημόσιο έως το τέλος του 2017.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βρίσκεται αντιμέτωπη με το αδιέξοδο των πλειστηριασμών που η ίδια δημιούργησε. Για οφειλές ακόμη και για 500 ευρώ προς το Δημόσιο, νοικοκυριά και επιχειρήσεις απειλούνται, πρώτη φορά, να χάσουν τα ακίνητά τους!

Και η Κυβέρνηση τι κάνει;

Μια ημέρα πριν το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – προφανώς για να περιορίσει τις εσωκομματικές αντιδράσεις - υπόσχεται ότι "θα" φέρει νομοθετική ρύθμιση για να προστατέψει την πρώτη κατοικία από οφειλές προς το Δημόσιο...

Το "υπόσχεται" σήμερα για να το ξεχάσει τη Δευτέρα...

Αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στη Δ.Ε.Θ. τη Συμφωνία Αλήθειας και τον οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση. Μέρος τους είναι η μείωση του ιδιωτικού χρέους. Στο πλαίσιο αυτό, περιλαμβάνεται και η πρόταση μας για "πάγωμα" των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για οφειλές προς το Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2017.

Η Νέα Δημοκρατία θα ξεδιπλώσει όλες τις πτυχές του προγράμματός της για τη μείωση του ιδιωτικού χρέους τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως άλλωστε κάναμε για την Παιδεία και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Υπεύθυνα και αξιόπιστα».

Πηγή: thetoc.gr