Η Samsung στέλνει ειδικό κουτί στους κατόχους Gaxaly Note 7 (vid)

Gazzetta team
Η Samsung στέλνει ειδικό κουτί στους κατόχους Gaxaly Note 7 (vid)
Με την Samsung να καλείται να κάνει ανάκληση σε 2,5 εκατ. Συσκευές, πλήγμα που θα κοστίσει στην εταιρία έως και 17 δισ. Δολάρια, εντύπωση προκαλούν τα μέτρα ασφαλείας που έχουν παρθεί.

Συγκεκριμένα, η Samsung έστειλε στους κατόχους Galaxy Note 7 ένα πακέτο, φτιαγμένο λες και θα μπει βόμβα, το οποίο περιλαμβάνει μία «ασπίδα» στατικού ηλεκτρισμού. Στη συνέχεια το ίδιο το κουτί θα μπει σε ένα άλλο πυρίμαχο κουτί με ειδικά γάντια που προφυλάσσουν τον άνθρωπο σε περίπτωση ανάφλεξης.

Επίσης, μετά την ανάφλεξη του ίδιου μοντέλου εν ώρα πτήσης σε αμερικανική εταιρία, οι κάτοχοι Galaxy Note 7 στις ΗΠΑ καλούνται να στείλουν πίσω τα κινητά τους με το κανονικό ταχυδρομείο γιατί η τυχόν μεταφορά με αεροπλάνο μπορεί να προκαλέσει έκρηξη των μπαταριών.

Πιθανότητα να σταματήσει οριστικά τις πωλήσεις Galaxy Note 7

Η εφημερίδα Hankyoreh της Νότιας Κορέας ανέφερε την Τρίτη ότι η Samsung πιθανότατα θα σταματήσει οριστικά τις πωλήσεις της συσκευής, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές.

«Πιθανότατα αυτή η υπόθεση ''σκότωσε'' το όνομα των Note 7», σχολίασε στο Reuters ο Εντουαρντ Σνάιντερ, διευθύνων σύμβουλος της Charter Equity Research. «Μέχρι να επιδιορθώσουν το πρόβλημα και να περάσουν ξανά από τη διαδικασία της πιστοποίησης, θα έχει έρθει η ώρα κυκλοφορίας του Galaxy S8», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ήδη η Samsung έχει σταματήσει προσωρινά την παραγωγή της συγκεκριμένης συσκευής. Η εταιρεία, με εμπορική αξία 235 δισ. δολάρια και 69 δισ. δολάρια σε μετρητά και ισοδύναμα έως τον Ιούνιο, μπορεί να απορροφήσει την απώλεια των πωλήσεων ενός μοντέλου.

Θα έχει αντίκτυπο στην φήμη της εταιρίας;

Ομως, σύμφωνα με αναλυτές, το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι ο μακροπρόθεσμος αντίκτυπος στη φήμη της εταιρείας. «Πιστεύουμε ότι η υπόθεση με τα Note 7 μπορεί να πλήξει τη ζήτηση για άλλα smartphone της Samsung», λένε αναλυτές της Nomura, προσθέτοντας ότι ίσως πρέπει να περικόψουν τις εκτιμήσεις για τα κέρδη της εταιρείας από τα κινητά στο τέταρτο τρίμηνο ακόμη και κατά 85%.


Πηγή: iefimerida.gr