Θυμίζει ταινία η ιστορία πίσω από την σύλληψη του τρομοκράτη στην Γερμανία (pic)

Gazzetta team
Θυμίζει ταινία η ιστορία πίσω από την σύλληψη του τρομοκράτη στην Γερμανία (pic)
Το Σάββατο το πρωί οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής της γερμανικής αστυνομίας έκαναν έφοδο στο σπίτι του 22χρονου Jaber Albakr και βρήκαν πάνω από ενάμιση κιλό εκρηκτικά.

Ο ύποπτος όμως είχε ήδη διαφύγει και προσπαθούσε να κρυφτεί επί γερμανικού εδάφους.

Πόσταρε σε ένα προσφυγικό γκρουπ στο Facebook, ζητώντας φιλοξενία από όποιον μπορούσε να τον βοηθήσει. Το όνομα του δεν είχε γίνει ακόμα γνωστό από τις αρχές οπότε μπορούσε να χαθεί ανώνυμα ανάμεσα στους άλλους πρόσφυγες.

Τρεις Σύροι πρόσφυγες που ζούσαν στη Λειψία δέχθηκαν να τον βοηθήσουν αλλά όταν έφθασε στο διαμέρισμα τους, τους κίνησε τις υποψίες.

Αρχικά τους ζήτησε επίμονα να τον κουρέψουν, το οποίο δέχθηκαν να κάνουν μετά από πολλές πιέσεις. Όταν τον πήρε ο ύπνος όμως, τον φωτογράφησαν και πόσταραν τη φωτογραφία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ρωτώντας αν ήταν ο καταδιωκόμενος τρομοκράτης.

Όταν σιγουρεύτηκαν τον έδεσαν και τον φίμωσαν ενώ μετά κάλεσαν την αστυνομία. Ενώ έφθαναν στο διαμέρισμα οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής, ο ύποπτος προσπάθησε να δωροδοκήσει τους πρόσφυγες, προσφέροντας τους πάνω από 1.500 ευρώ σε μετρητά.

Οι άνδρες αρνήθηκαν καθώς, όπως δήλωσε ένας εκ των τριών, «Έφυγα από τη Συρία και έφθασα στη Γερμανία μέσω των Βαλκανίων. Νιώθω απίστευτη ευγνωμοσύνη απέναντι στη Γερμανία, το να ειδοποιήσουμε την αστυνομία ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει».

Πηγή: topontiki.gr